Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Boldog Karácsonyt...

2012.12.24. 11:58 | Bejegyzés írója: Retek | 1 komment

img_20121224_114038_web_1356346634.jpg_500x325

...a Portál minden pudvás lakójának!

1 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!Kelta karácsonyi műsorajánlója

2011.12.21. 17:09 | Bejegyzés írója: Kelta! | 6 komment

Kedves pajtások, hogy repül az idő! Az idei a kilencedik poszt a karácsonyi tévéműsorok témájában, és a tradíciókhoz híven ismét csak a három királyi csatorna kínálatából kívántam szemezgetni, ám a felhozatal annyira lelombozó, hogy ezúttal kénytelen vagyok csalni és más adók műsorából is felvillantani némi reménykeltő momentumot, mielőtt elmerülnék a fikázódás mocsarában.

Kezdjük azzal, hogy idén Szenteste se Bud Spencer, se Meg Ryan, se Reszkessetek betörők, se Hugh Grant… Halovány reménysugár a hagyományok kedvelői számára, hogy az RTL Klub este 21.35-kor nem meri nem lejátszani a Micsoda nő-t, immáron kilencvenedjére. No, de haladjunk csak szépen sorjában.

Krónikus koránkelők reggel a magyar királyi kettesen ki ne hagyják a Szabadlábon Somogyban című műsort, 5.05-kor. Szűkebb pátriá(rká)nk nevezetességeit tekinthetjük meg (Offroad, Deseda, Szenna, stb.), a távolba szakadt somogyiak párás szemű nosztalgiával, a szerencsétlen nem idevalósiak áhítatos csodálattal.

Az RTL és a TV2 a reggelt a szokásos hétvégi gyerekműsorokkal kezdi, semmi utalás az ünnepre. Az M1 ellenben 9.00-kor a Karácsonyfa dala című angol animációs filmmel csap a lecsóba, kis fenyő nagyon szeretne kivágódni és karácsonyfa lenni, erről szól, állatok díszeket lopnak neki, énekelnek, képzelhetjük. Jobb, ha később kapcsolódunk be, 10.05-kor ugyanitt a Jankovics Marcell rendezte klasszikus János vitéz rajzfilm, alapmű! (Érdemes a port.hu-n elolvasni a fórumban a filmhez érkezett hozzászólásokat!)

Az RTL 10.40-től Karácsonyi történet címmel kedves  mesével örvendeztet meg minket: 1940-et írunk, kisfiú alig várja a karácsonyt, mert puskát kért a Mikulástól. Sajnos, senki sem támogatja ezt az elképzelését, érthetetlen módon. A TV2 13.05-ig vár, hogy szurikátás természetfilm és dinoszauruszos agyhalál után végre előrukkoljon Barbie csodás karácsonyával, hurrá!

Majd alig egy cigarettányi reklámszünet után máris jön az Enyveskezű Mikulás, aki bankot rabolna, ám közben megszereti a városka lakóit, a helyi bank ügyfeleit.

RTL Klub, 14.20: van még remény, Leslie Nielsen vicces mikulásos filmben (karácsonygyűlölő felnőtt elcsapja az igazi Mikulást, majd jöhet a helyzetkomikum orrvérzésig) hozza az elvárt mélyrepülést. Elkezdhetünk lassan iszogatni. Ja, előtte kanadai medvés film, a főszereplő életét megmenti egy medve (?!) aki ennek hatrására környezetvédő lesz.

Magyar 1-en délben parlamenti karácsony, Kormorán koncert (nyühühüüü, Halász Juditot akarohohohoook…) majd 14.25-kor Milliomos Mikulás (csóróanyu Karácsonykor is dolgozik mint limuzinsofőr, üresfejű milliomos ügyfél viszont nem várt fordulatot produkál…gondolom anyagi támogatás, plusz hóttomiglan-hóttodiglan, kisgyerek örül).

Utána…Beethoven. Igen, a pudvás kutyás mozi. Az új tradíció része, mint Leslie Nielsen. Majd 18.20-kor a Matula Kalandpark, magyar ifjúsági film, Szabó(Kimmel)Tomika főszereplésével, aki földink.

Tv2-n 16.05-kor a Kétszáz éves ember, Robin Williams-szel, majd Tények. Az RTL se mond le a Híradó-Fókusz karácsonyi kiadásáról.

 

Az este minkét kereskedelmi csatornán rajzfilmes lesz, Jégkorszak (jó, de már láttuk eleget) illetve Shrek (jó, de már láttuk eleget). A TV2 a Shrek után viszont műsorra tűzi a Neil Gaiman regényéből készült Csillagport, ami nagyon klassz film, és lehet, hogy már láttuk, de ezt még nem eleget. A Jégkorszak után meg ugye Pretty Woman, az M1-en meg a Sissi első része, a folytatások pedig átívelnek az ünnepeken.

Kis csalás: rajzfilmek helyett megnézhetjük a Viasat3-on a Csupó Gábor rendezte Holdhercegnőt, nagyon jó kis film, gyerekeknek és romantikára hajlamos felnőtteknek egyaránt.

Persze tudom, hogy manapság, a rengeteg csatorna és a filmletöltések és olcsó DVD-k korában a három királyi csatorna kínálata nem meghatározó (és ahogy elnézem a programot, ezt ők is nagyon jól tudják) de a Karácsony a hagyományokról szól, itt a portálon is. Úgyhogy, erről jut eszembe: mivel fórumunk már nincs, kommenteljünk ide bátran a hagyományos Mitkaptá’-mitetté’ témában is.

Boldog Karácsonyt a portál minden pudvás felhasználójának!

6 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: karácsony vizuális kuttura mozgóképkuttúra életmód okosságokMiért halódik a portál? III. - avagy nem is

2011.04.04. 18:00 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 2 komment

 

Nem is! :)

Önáltatásban jó vagyok. Mégis azt érzem, hogy van jövője a Vakerdának. És hogy most, hogy a Facebook tőzsdére került és jelenleg 60 milliárd dollárt ér, én úgy látom, hogy igenis lehet közösségi dolgokkal hatalmas pénzeket keresni, és ha lehet, akkor mi mér ne.

Az üzleti modellünk a következő: (úgy hallottam, ilyennek lenni kell minden, magát komolyan vevő webkettes vállalatnak) Virtuális szentantalperselyt helyezünk el az oldalon, ezzel lehet támogatni a Vakerdát, (továbbiakban: a Vállalat) majd a perselybe ex has beígért összegek valóságos pénzbeli ellentételezését a Szétütlek Security és Adósságbe- illetve Kintlevőségkezelő Zrt. segítségével fogjuk behajtani érvényesíteni a későbbiekben.

A Vállalat fejlődését ez tőkeképzés nagyban elő fogja segíteni. Következő lépésként az immár Account Managerként foglalkoztatott Szétütlek Security-s verő fiatalemberek az piramis MLM rendszer előnyeiről fogják meggyőzni a kuncsaftokat, előbb telefonon majd később, ha szükséges személyesen is, valamint rövid és spontán prezentáció keretén belül megismertetik őket a "Miért lesz ez jó a Vakerdának?" program alapvető pontjaival.

Ha ezekkel a módszerekkel elértük a kritikus tömeget (cca. 1.500.000 felhasználó, nemzetközi szinten) onnantól már a világon semmi dolgunk nem lesz, hátradőlünk, és folyik a lóvé befelé.

Nagy vonalakban ennyi. Tutti siker. Seychelle, Learjet, Ray-Ben, Ferrari.

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: facebook technokrata okosságokHallgassunk kabarét...

2011.02.04. 08:47 | Bejegyzés írója: Kelta! | 7 komment

„…a kabaré az nagyszerű dolog / jobb, mint a nevetés nincs is talán, amíg a Föld forog…”

Ez volt a szignálja még gyermekkoromban a Rádiókabarénak. Mintha tegnap lett volna, hogy a Sokol rádió mellé hasalva előre hergeltem magam, hogy milyen pompásan fogok mulatni (annak ellenére, hogy a felét se értettem az elhangzottaknak). A nagy-nagy nevek, mint Hofi, Brachfeld Siegfried, Major Tamás mellett akkor én még Sas Józsit is imádtam, mi több, fogékony tízévesként kívülről megtanultam a kis nótáit („frottííír frottííír, törülőőő, törülőőő, akispárnadunnacihamega finomlengyelterittőőő….”) sőt, akkoriban az iskolai Ki-Mit-Tud-ok szinte kötelező eleme volt valamely kabaréjelenet remake-je, tizenkét éves Markos-Nádasok ízetlenkedtek a tornateremben, de a tanulóifjúságnak tetszett.

Kamaszként már fanyalogtam Bach Szilvián és Éles Istvánon, az olcsó poénokon, a rendszerváltás után nem tűnt már nagy kunsztnak a döglött oroszlánt rugdalni (és emlékezzünk csak, Hofi akkor is jó ízléssel tapintott rá az aktuális társadalmi anomáliákra).

Aztán egy darabig már nem is hallgattam a kabarét, megcsömörlöttem a Torgyán-paródiáktól és az Ayala-Brindisi csasztuskáktól. És akkor, végre, akkor jött a rendszerváltás utáni első Humorfesztivál, nem titkoltan vérfrissítés céljából, és színre lépett végre az új generáció. A Holló színház kilépett az egyetemi klubok rétegközönsége után a széles tömegek elé és Litkai Gergely megismertetett minket a stand up comedyvel (bár, jegyzem meg halkan, akkor Hofi mit csinált?) és BagiNacsa és Kőhalmi és TraBarna…

A témák is frissítően újak lettek, az anyósviccek és a „deciki a feleségem” meg a jelentőségüket vesztett politikai tréfák helyett a mindennapok visszásságai, bulvár, közéleti szereplők, mindennapi történések kerültek terítékre.

Aztán jöttek szépen a Humorfesztiválok és az első generáció ma már szerkesztőként és zsűriként dolgozik és a Rádiókabaré újra izgalmas és színvonalas. Bár…

Van ugye az a jelenség, mikor az ember otthon tesz-vesz, hallgatja a kabarét, néha elmosolyodik, egyszer-egyszer hangosan felkuncog, összességében derűs lélekkel konstatálja, hogy igen, ez vicces, ez jó, de könyörgöm, mért röhög üvöltve az a sok hülye a rádióban, annyira azér nem… vagy igen?

Nu, a héten rájöttem. Gyepi, szerteágazó kapcsolatait mozgósítva elvitt engem Rádiókabaré felvételre, feltöltődés céljából. El kell mondanom, hogy az esemény teljesen manipuláció-mentes, nincsenek hergelő emberek, kötelező tapsra bíztató táblák, abszolút minimál az egész. Színpad, négy mikrofon, és az előadók. A műsorvezető (ez esetben Kőhalmi Zoltán) a felvétel előtt viccesen elmondja a tudnivalókat, kicsit hangulatba hozza a közönséget, aztán nosza.

És röhögtem. Üvöltve röhögtem, mint a többi hülye, azokon a poénokon, amelyeken otthon legfeljebb elmosolyodtam volna, mert egyrészt a szereplők nagyon odateszik magukat, ami a rádióban ugye nem látszik, másrészt mert a tömeg hangulata magával ragad. (Különösen két aranyos idős hölgy előttem, akik gurultak a kacagástól, akár volt rá ok, akár nem).

Mindamellett van még súlyos hiányosság, amit nem sikerült orvosolni, bár gondolom részint e célból hirdették meg tavaly nyáron az első szkeccs-író pályázatot. Először is, maguk az írások nem igazán jók. Az előadók nagyon-nagyon igyekeznek, és úgy hatvan százalékban nekik köszönhető a jelenet sikere, de ha csak úgy olvasnám, hát legörbülne a szám. És ha igazán jó az írás, akkor sincs vége. Valahogy elfelejtették az írók, hogy létezik olyan, hogy slusszpoén. Hogy fel kellene építeni azt a dolgot, nem csak úgy abbahagyni. Ha van is csattanó, az rendszerint nagyon gyenge és erőltetett.

Gyengébb stand-up előadóknál ezt a „köszönömszépen” és suta meghajlás helyettesíti, mert igenis vannak azért gyenge standuposok is (tényleg, erre van magyar kifejezés?) akiken inkább udvariasságból röhög az ember.

A másik gyenge pont a zenés számok színvonala. Bruti művész úr például, aki jó ötleteket valósít meg olyan színvonalon, hogy nem tudok nem arra gondolni, hogy egy kávészünetben kente oda a művet tíz perc alatt. Élőben hallgatva azon kaptam magam, hogy gondolatban igazítom ki a szótagszámot és a prozódiát, ami azért nem akkora kunszt. A Három Kismalac igazán szellemes volt, csak valahogy elgondolkodtam azon, hogy egy harminc másodperces, gitárkísérettel előadott szóvicchez mért kellenek hárman? Pozitív ellenpélda Maksa Zoltán, aki háttérszereplőként tűnt fel saját jelenetében egy szintetizátorral és egyszerűen fenomenális volt, pedig csak a párbeszédek alatt dünnyögött, de azon tényleg behugyoztunk. A szereplők is.

Valamint halálosan unom a Stohlbucis poénokat, kezd már olyan lenni mint anno a Torgyán-paródia.

Most persze mondhatjátok, hogy jóvan, Kelta, akkor írjál jobbat. Oké. Ünnepélyesen megfogadom, hogy írok jobbat. Remélem lesz még pályázat, de ha mégsem, akkor Gyepi szerteágazó kapcsolatait mozgósítva majd… ;)

Addig is, most szombaton, február 5-én hangoljatok a Kossuthra, délután 1-kor! Ha jól figyeltek, hallhatjátok, ahogy Gyepivel nyerítünk…

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2011-02-05

 

7 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: retro kuttúra okosságok kelta megfelel kabaréA TV bizarr pillanatai

2010.12.24. 15:09 | Bejegyzés írója: matka | 6 komment

Nem szoktam TV-t nézni. Azaz nem szoktam szándékosan tévét nézni, csak úgy véletlenül kapok el egy-egy műsordarabkát az általános háttértévézésből és ez néha furcsa élményekkel gazdagít.

A minap kapcsolgatok... RTL klub... 
Egy átlagos lakótelepi pronyó kinézetű csóka sugárban rókázik egy lavórba, míg mellette egy nő ugyanezt teszi.
Huhh!

A másik nap megint kapcsolgatok... RTL klub ismét...
A fenti pasas és még pár hasonló suttyó döglenek egy kanapén és unják magukat. De nagyon. Révednek mindenfelé, vakaróznak és sóhajtoznak. 
Ez a tévéműsor? Ezzel szórakoztatnak engem??? Öcsém... Direkt vártam pár percet, hogy megtudjam vajon az RTL klub mennyi ideig gondolja ezt jó ötletnek sugározni.
Bámulják a dohányzóasztalt, tovább vakaróznak. Bejön egy kutya a képbe. Aztán kimegy.
Ok bazmeg RTL klub nyertél én bírtam kevesebb ideig, átkapcsoltam.

És nem tanulok, mert megint kapcsolgatok. Most M1.
Egy II. vh-s brit katona szerelmesen ölelkezik egy bazi nagy kifejlett medvével. Nem Micimackó, nem Balu, frankó medve. És pasas szemében könnyek gyűlnek, még szorosabban öleli a mackót. Az a félelem ébredt bennem, hogy ezek itt menten csőrözni fognak.
Bazzeg.
 

Amúgy meg boldog karácsonyt mindenkinek!

6 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: karácsony mozgóképkuttúraKelta karácsonyi műsorajánlója 8.

2010.12.24. 10:58 | Bejegyzés írója: Kelta! | 5 komment

Karácsonyi műsorajánló, ismét

Kedves olvasók, idén is szemezgetek néhány csatorna ünnepi műsoraiból, mert bár immár ötödik éve, hogy nincs tévém, a képernyő bámulása épp úgy az ünnepek szerves része mint a bejgli vagy a ponty.

 

Idén meglehetősen borongósan indul a nap. A Minden nap Karácsony című német filmdráma (M2) főszereplője addig-addig igyekszik lelécelt alkoholista papáját és neurotikus mamáját igazi családdá kovácsolni, mígnem kómába esik. Kihagyhatatlan. Az M1-en fél 11-kor kezdődik a Tündér Lala, emlékszem, annak idején hatalmas felhajtás övezte a filmet a modern videótrükkök és bluebox-alkalmazások örvén. A film alapjául szolgáló Szabó Magda könyvet nagyon szeretem, de ez az opus elég visszataszító, különösen a főszereplő kisfiú hájas combjaiba fájdalmasan bevágó rövidnadrágok láttán érzek késztetést visszamenőleg feljelenteni a pederaszta hajlamú jelmeztervezőt.

Az RTL Klub Mindennap Karácsony címen tűz műsorra egy tanulságos darabot, melynek egy tróger apuka a főhőse, aki egyszer csak arra ébred, hogy megint, újból, nap mint nap ugyanaz a karácsonyi reggel van. (Rémlik valakinek az Idétlen időkig, Bill Murray-vel és Andie McDowell-lel?:))

Oppá, ha már Bill Murray, a TV-re kapcsolva 13.20-tól megnézhetjük az ő főszereplésével a Szellemes Karácsony című vígjátékot. Az egyik legjobb Dickens-féle Karácsonyi ének feldolgozás, van benne egy hiperaktív tündérke, aki hősünket köszönés helyett tökön rúgja.

Ezután sipirc a csatornáról, mert kezdődik a Beethoven-maraton, és itt most a kutyáról beszélek, nem a zeneszerzőről.

Az animációs filmek kedvelői az RTL-en a Polar express után csak saját felelősségre vállalják be a Dínó című borzalmat, ha tehetik, inkább a TV2 által újra előkotort Shrekből az angyalt és a Nagyon vadon-t válasszák.

Ugyanitt 21.10-től Nanny McPhee, és azt hiszem, ez a legjobb, ami ma este a tv-ben történni fog. Az M1 újabb alkoholista apukával kedveskedik ugyanis (Egy Karácsony együtt, 20.00) az RTL-en a Télapu 2. pedig csak bágyadt mosolyt fog orcánkra csalni vacsora után. Utána, ha még képesek vagyunk nyitva tartani a szemünket, nézzük meg az Acélmagnóliákat, aztán pedig irány az ágy, mert kakaót és bejglit kell reggelizni és még meg is emészteni az ebédig.

Természetesen tévé helyett játszhatunk a gyerekkel, kártyázhatunk, elmehetünk az éjféli misére vagy ihatunk egy-két pohárral az arab kocsmákban. Én a magam részéről az ismeretterjesztő csatornákon fogok Hogyan készült? Epizódokra vadászni, végkimerülésig.

Boldog Karácsonyt és egészséges bélműködést minden kedves regisztrált felhasználónknak!

5 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: tv karácsony vizuális kuttura életmód bejgliA Pepsi új logója

2010.01.15. 09:12 | Bejegyzés írója: Retek | 1 komment

Nem véletlenül cukkoltuk anno popsikólának. Ahogy a brand felcseperedett, igazi kőművesdekoltázzsá avanzsált még a logó is:

1 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!Színúj értelmisségi

2010.01.11. 15:31 | Bejegyzés írója: Retek | 2 komment

Nincs sok időm arra, hogy leírjam az alábbi levéllel kapcsolatban megfogalmazódott gondolataimat, inkább álljon itt maga a szöveg a KSH honlapjáról:

T. KSH!

A segítségüket kérem egy feorszám választás és értelmezésben.

Azt szeretném tudni, hogy egy általános iskola könyvtárában dolgozó könyvtáros (könyvtáros tanár) milyen feorszámot kell kapjon. Választási lehetöség esetén, mi alapján kell dönteni.

A feor leirásban könyvtáros tanár nem szerepel, de rengetek oktatással kapcsolatos törvényben, rendeletben igen.

Tanár illetve könyvtáros szerepel csak ha figyelembe veszük a felsöfoku diplomát.

Válasukat előre is megköszönve.

Tisztelettel:

Veres László

Könyvek között éli le az életét. Talán vérzékeny és fél, hogy megvágja a papír, ha kinyittttyaja helyesírási kéziszótártat?

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!DOMUS - Igazi otthont teremt!

2009.03.19. 18:13 | Bejegyzés írója: Putyi | 3 komment

(Putyi & Gyepi: kitalálás, elmenés, leképelés, begépelés)

Mai modern, rohanó világunkban a dolgozók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek otthonuk berendezésére. Kutatóink szerint, mivel egyre több ember él a Földön, egyre szűkül az egyének, a családok rendelkezésére álló tér. Ennek okán az emberek igyekeznek megmaradt intim, személyes területüket - lakás, kert, ház, autó - egyénien és praktikusan kialakítani.

Nagy divat lett épp ezért a lakberendezés - egyre több, beszűkült életterű, ugyanakkor tudatos állampolgárt foglalkoztat a lakókörnyezete. Az igényekkel párhuzamosan a kínálat is egyre növekszik. Számtalan bútoráruház, iparművészeti stúdió, multinacionális lakberendezési áruház nyílt és nyílik szerte az országban. Ezekben megtalálhatóak a mediterrán, arab, afrikai, észak-amerikai, sőt: a putoloui- fülöp-szigetek-beli- ausztrál- indonéz- jappán bútorok, kiegészítők éppúgy, mint a skandináv dizájn gyantától csöpögő tömegtermékei.

A Kárpát-medence kulturális olvasztótégelyében élve már eddig is sokat szenvedtünk már attól, hogy mindig a mások szája íze szerint kellett élnünk, viselkednünk, nyelvet tanulnunk, öltözködnünk, lakberendeznünk. Magyar ember ne viseljen baseball-sapkát!  Itt az ideje, hogy tiszta, hazai vizet öntsünk a pohárba! Van nekünk saját bútoráruházunk, saját termékekkel, sajtát pénztárcánk és saját szájunk íze szerint valóan!


Disznósajt ízű asztalka

Fotósunkkal rövid sétát tettünk az ország legnagyobb DOMUS áruházában, ahol három szinten válogathattunk a minden igényt kielégítő választékból. A lakás bármely helyiségét berendezhetjük az áruházból; a klasszikustól az igazán modernig itt minden stílus megtalálható.


Az áruházban mozgólépcső és lift is kapható üzemel!


Előszobafal. Érkezéskor fontos az első benyomás. "Tipő" előszobába édes az érkezés! A tükörből régi jó ismerős köszön ránk.


Az íróasztal dinamikus ívei kitűnően harmonizálnak a sport hátizsákot imitáló forgószék mozgalmas, fiatalos színeivel és vonalvezetésével.


A fröccsöntött műanyag laptop minden dolgozószobának modernséget kölcsönöz.


Gardróbra többé nincs szükség, hiszen az izléses, középbarna színű bőrkanapé fiókjában minden holmid elfér.


Ám, aki a fiatalos lakberendezés híve, annak figyelmébe ajánljuk ezt a banánszínű, "Home Cinema" háromszemélyes bőrkanapét.


Nappalink dísze lehet a "Roxana" dohányzóasztal, ami a "Szomszédok" című teleregényben helyszínként szereplő "Gábor Gábor Stúdióból" lehet ismerős. https://www.youtube.com/watch?v=08gX-EvGntM Réz, üveg.


Az amerikai tudományos-fantasztikus filmek világát idéző étkezőasztal körül nem csak a család, de a barátok is mind elférnek.


A holdkráter díszítésű páncélüveg asztallap.


Balatoni nyaralóba, vikkendházba ajánljuk ezt a "Kártyaasztal/Club fotel cseresznyét", melyet most jelentős árengedménnyel vásárolhatnak meg. (Tűzcsap not included.)


Szép jelentésű szimbólum a hálószobában a "kettős toronyház". Párkapcsolatunk megszilárdítására lehet alkalmas ez a kiváló minőségű franciaágy és az azon látható motívum.Az udvarias és előzékeny eladók készséggel állnak az otthounkat sokadszorra is a DOMUS áruházból megújító törzsvásárlók rendelkezésére.

3 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: életmód lakberendezésadd as a friend és társai

2009.02.16. 23:33 | Bejegyzés írója: dzsoki | 4 komment

Ugye csináltam eztet a Dayboox.com nevű oldalt nem olyan rég. Mivel másoktól hallottam, hogy milyen lúzer fordítások vannak, igyekeztem jól megcsinálni a magyar változatot. Sajnos majdnem újra kellett fordítani a teljes honlapot, ezért fizettek 100 dollárt... Hát, nem tudom, de elvállaltam, és talán jó is lett. Majd csiszolgatok rajta, ha nem tetszik, a korrektori profilom és hozzáférési jogosultságom még megvan. De nem is ez a lényeg.

Amikor csináltam, akkor többen mondták, hogy Te, vigyázz ám, a facebookon olyan hülyeségek vannak, hogy ihajj. Mert mi az, hogy bla-bla-bla, meg bla-bla-bla. Ilyesmik, hogy megjelölöm barátként, hát ez milyen béna szöveg már? Meg barát hozzáadása, meg mittoménmégmi. Hát, voltak olyan részek a daybooxon, ahol én is nézegettem nagyon, hogy most ezt hogyan lehetne normálisan visszaadni magyarul, de szerintem sikerült. Viszont amikor ugye nem csak úgy navigáltam erre-arra egy oldalon, hanem meg kellett értenem és le kellett fordítanom, akkor ütött szöget a fejembe, hogy mások azt mondják, hogy milyen szar a magyar szöveg -- na de az angol is olyan szar. Az, hogy Invite a friend, meg Add as a friend, sajnos angolul is azt jelenti, amit magyarul, csak éppen nem gondolsz bele, mi van odaírva, ezért nem tűnik hülyeségnek. Olyan ez, mint a dalszövegek. Hallgatod, jó esetben megérted, de angolul nem tűnik föl a gagyisága, mert az angol szöveg csak igen magas nyelvi szinten tűnik gagyinak, míg egy magyar szövegről azonnal el tudjuk dönteni, hogy az bizony gagyi, mert primitív a szóhasználat stb. Egy idegen szöveg mindig megdolgoztatja az agyat, ezért nem lesz soha olyan primkó.

Amikor eddig jutottam, legnagyobb gyönyörűségemre belefutottam egy igen tekintélyes munkába, amit 1826-ban adtak ki Philadelphiában. Régi szép idők... És mit olvastam ottan? Nézzük csak (a szöveg arról szól, hogy 1730 után hogyan váltotta fel a brit birodalomban az angol az addigi latin-francia keverék jogi nyelvet):

"The ancient terms and expressions which had been so long known in French and Latin were now literally translated into English. The translation of such terms and phrases were found to be exceedingly ridiculous. Such terms as nisi prius, habeas corpus, fieri facias, mandamus, and the like, are not capable of an English dress with any degree of seriousness. They are equally absurd in the manner they are employed in Latin, but use and the fact that they are in a foreign language has made the absurdity less apparent.

A matka féle idióta nőszemély is azt hiszi, attól lesz okosabb, ha ilyen angol szavakat használ. Pedig ebből csak annyi látszik, hogy mekkora idióta.

A headcount létszámot jelent és semmi mást.

A market unit nem az én világom, de gondolom, valamilyen részleget jelent, piackutatás?

Trainee:gyakornok. Nem bonyolult szó, ugye?

cost obsession: attól eltekintve, hogy erre a kombinációra a google 263 találatot ad ki, vagyis annyit, mintha beírnék öt tetszőleges betűt egymás után, a jelentése azért nem ennyire ördöngős: gazdaságosság, spórolás, megtakarítás, költséghatékonyság.

contractor: szerződéses alkalmazott.

Szóval a market unit kivételével mindenre van jó magyar szó (és biztos erre is, csak nagyon bölcsész vagyok). Mielőtt a hülya picsa elkezdene ugatni, hogy de a trainee az nem gyakornok, vagy a contractor nem szerződéses alkalmazott, azért megkérdezném tőle: akkor mi? Ő hogyan határozná meg a trainee szó jelentését - és hogyan a gyakornokét? És így tovább mehetünk végig mindegyiken. A headcount nem létszám? Akkor micsoda? Van elég idegen szó, aminek a lefordításával azért nem vacakolunk, mert nagyon lúzernek tűnik magyarul (pedig most láttuk, hogy semmivel sem lúzerebb, mint egy angolnak egy angol szó), hát akkor legalább azt kellene magyarul hagyni, amire MÁR van magyar szó.
 

(Erről jut eszembe: az e-levél az hülyén hangzik? És az email nem?)
 

4 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!vesszöparípa

2009.02.05. 17:29 | Bejegyzés írója: dzsoki | 2 komment

Nézegettem múltkorában a fordítókat egy honlapon, hát örültem, hogy végre egy magyar céget is kiemeltek oldalra, amolyan bannerszerűségbe. Mondok, rákattintok. Kijött egy lenyűgöző életrajz, ami egy Mihályfalvi akárki nevű emberhez tartozott. Jaj, de ismerős. Mindegy is. Megnéztem, kiknek dolgoztak, bazz, mondom, én ilyenekkel soha az életben nem fogok versenyezni, csak a referenciáik vagy két oldal, persze taxatíven, egy sor egy cég. Elolvastam egy próbafordítását, amit ő maga töltött fel, hogy lássuk, mit tud. Na, azért ezt ide teszem (a piros a helyesírási hibákat jelzi, remélem, a honlapon is megmarad, nem csak itt, a szerkesztőben):

 

Vezérléstechnika, mint sikertényező
Az automatizálás gazdaságossá tétele
A gép- és ipari berendezések gyártásának növekvő igényeit a 60-as években a relék és védőkapcsolók már nem tudták kielégíteni. A teljesítménnyel kapcsolatos technikai lehetőségek ebben az időben korlátozottak és rugalmatlanok voltak és az érintkezők nagy száma miatt magas volt a meghibásodások aránya. Több, mint 30 évvel ezelőtt kezdődött a memóriaprogramozású vezérlés (SPS) korszaka. Ma az Embedded Controller és a PC-alapú vezérlés minden feladattal megbirkózik. A szakcikk megmutatja, hogy egy modern vezérlőrendszernek milyen követelményeknek kell megfelelnie.
A memóriaprogramozású vezérlésnek kell leváltania a klasszikus huzalozású logikát. Egyszerű kapcsolatokkal pótolhatók voltak a relék és időkapcsolók. A részben egyszerű programozási- és tesztelési lehetőségeken alapulva az automatizálás-technikában egy új
szakasz került bevezetésre, amely a vezérlést a berendezés vagy gép központi kérdésévé teszi. Ahogy az rövidesen kiderült, a bit-feldolgozásra optimalizált rendszerek alkalmasnak bizonyultak eddigi megoldások helyettesítésére. Az utóbbi három évtizedben a
vezérléstechnika továbbfejlődött.

Az, hogy némely mondat nem világos, nyilván az én hibám. Vagy talán nem? IT-okosak? Vélemény?

Rákattintok a honlapjukra, nézze mán, dolgoztak valami Kapos Atlasnak. Mondom, micsoda???

Hát, gabozsváriak, ázz. És akkor már az is beugrott, hogy honnan ismerős a Mihályfalvi név. A Stancsics-gimnázium nagyhatalmú uráról van szó, aki még anno nyelvhelyességre oktatta a Zsomogyi Times népes olvasótáborát. Emlékszünk rá? Erős várunk a nyelv volt a rovat címe, ha jól emlékszem.

LOL. Talán jobb lett volna először a családban körülnézni. LOL.

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!Aki korporét közé keveredik, azt megcécézik

2009.01.30. 09:51 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 3 komment

Olcsó képvicc rovatunk fenti szereplője egyben feladvány is. A kérdés roppant egyszerű: Mi az a "megcécézés"?

Válaszokat riposztképvicc és/vagy komment formátumban szíveskedjenek a szerkesztőségünkbe eljuttatni!

Köszönjük.

3 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: olcso kepviccSosem volt amerikai emlékeim - folytatvány

2009.01.22. 20:31 | Bejegyzés írója: dzsoki | Szólj hozzá!

Szóval a folytatvány. Hugibugiék voltak a Niagara-vízesésnél, ami egy prosztó pocsolya, aztán elmentek Philadelphiába, ahol azért vannak igen durva környékek, ahol olyan niggerek támasztják az ajtót mondjuk kedd délben (munka helyett, a gyengébbek kedvéért), hogy nem mersz a szemébe nézni, mert odajön és kinyír. Legalábbis így néz ki. Azért NY kapcsán még visszatérünk arra, hogy a látszat néha csal. 

Megmondom, mi a baj ezzel az országgal. A hugi Philadelphiában befordult balra egy 67 sávos utcára, méghozzá a forgalommal szemben, mert amit járdának nézett, az a két irányt elválasztó sáv volt, és utána jött még egyszer annyi sáv :-) Na, akkor mi történt? Fuck off? crazy bitch? NEM, az autósok engedték, hogy tolasson, üresen hagyták azt a sávot, és a legdurvább beszólás így hangzott: Hey, Miss! 

Amikor Bostonból el akartak indulni a nagy útra, kiderült, hogy annyi csomagjuk van (öt embernek, gondolhatjátok), hogy nem fér be a Toyotába, amit kaptak. Bóklásztak Bostonban, amikor egy idős bácsi megszólította őket, hogy látja rajtuk, hogy gondban vannak, segíthet-e. (Megmondom, mi a baj, ehh...). Mondták, hogy a csomagokat szeretnék lepasszolni valahol, de hát hol? Csak nem viszik egy hotelba, pénzért. Az öreg felajánlotta, hogy hagyják ott nála. Ez annyira elképesztő volt, hogy azért ebbe nem mentek bele. Hanem megköszönték és kerestek egy hotelt. Bementek, elmondták, hogy szeretnék tíz napra itthagyni a csomagokat a hotelben, de persze nem szállnának meg, csak úgy otthagynák valami megőrzőben. Mondták, hogy persze, persze, adják őket, majd ők elteszik. Majd utána egy olyan párbeszéd következett, amire Magyarországon nem volt és soha nem is lesz példa (megmondom én..., de már belefáradtam):

-How much will it cost us?

-Nothing.

 Kivándorlok.

Szólj hozzá! | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: bedekkerSosem volt amerikai emlékeim

2009.01.17. 06:01 | Bejegyzés írója: dzsoki | 2 komment

Volt kint a hugi Amerikába'. Leírom, milyen volt itthonról.

Elröppent egy Alitalia-géppel (hehh, régi szép idők), aztán odaért jól, de persze ez senkit sem érdekel. A minket is érdeklő dolgok akkor kezdődtek, amikor h. megkérdezte, hogy kell-e nekem egy iPod. Mondom, minek, van mp3-lejátszóm. De biztos nem kell? 7000 forint egy 1 gigás példány. Mondtam, hogy nem. De ekkor eszembe jutott, hogy kéne nekem egy laptop. LOL, hát nem iPod, nem könnyű behozni Mo.-ra csak úgy, de hát miért ne? :-)

Ezután jött az internet és Amerika csodája. Elkezdtem keresni a táborhelyük közelében egy laptopboltot, találtam is néhányat. Megnéztem az árakat, :-O. Azonnal írtam, mi kellene. Erre kiderült, hogy a Wal-Martban MÉG olcsóbb. Ez a helyi Tesco, csak mindent lehet kapni. Mindenkinek ajánlom – vagy nem ajánlom? nem is tudom – hogy nézzen körül a honlapjukon, mondjuk a műszaki cikkeknél, a laptopoknál, hogy itt mi van. Agyvérzésre hajlamos emberek inkább ne csináljanak semmit, higgyék el, hogy nagyon szar a választék, és minden nagyon drága. És nem igaz, hogy egyes modelleket 97 centért házhoz visznek, valamint hogy a hozzád legközelebbi áruházba ingyen elszállítják az országból bárhonnan a termékek egy részét.

Olvasd csak szépen tovább »

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: usa vendéglátó panaszkönyvMagyarország - 3 nap alatt

2009.01.15. 07:34 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 7 komment

Egy ámerikai Magyarországon

Itt van képzeletbeli, ámerikai barátunk, legyen mondjuk Charlie. Tegyük fel, velünk egyidős, hogy egszerűbb dolgunk legyen. Megérkezett a reptérről, pálinkával kínáltuk, elfogadta, mondta, hogy good, oh my god, it's very strong, saját főzés, még jobban hátbaverjük - magyar virtus. Már fel is kelt, benyomta a rántottát hagymával, indulhatunk. Van három napom, hogy körbevezessen az országon. Kis családomat most nem keverem bele az ügybe, mert bár gyerekkel ugyanezt végigcsinálni kalandosabb volna, azért lássuk csak úgy szalma-módra.

Első nap

Budapesten vagyunk, itt is indítunk. Veszek neki BKV jegyet. Egyet. De csak addig metrózunk, amíg el nem jutunk egy belvárosi kerékpárkölcsönzőig. Bringán aztán hatékonyan körbe lehet kalauzolni a pesti oldal nevezetességi közt, úgy mint bazilika, parlament, Vörösmarty tér, a Váci utcán tourist-slalom, miegymás. Át Budára, kötelező várnézés, awsome downhill, yeeeehaw, Moszkván irgalmatlan csalamádé-burger a gombánál, leöntjük meggy márkával. Bringa fel a fogaskerekűre, irány a hegyek! Panoráma szép, szerintem bárkit megérint a nagyvárost kettészelő folyó látványa, pláne, ha jó levegőn, jó magasról nézheti, jó szélesen. Közben kutyafuttában kulturális és mindennapi ismeretterjesztés, amerikai, így pont elég mély neki így is - sztereotíp trip.

Olvasd csak szépen tovább »

7 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: magyarország bedekkerSzép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország

2009.01.13. 23:37 | Bejegyzés írója: dzsoki | Szólj hozzá!

A következőről lenne szó. Azt kérném, hogy ehhez a beíráshoz inkább egy ugyanilyen beírásban szóljon hozzá, ne csak kommenteljen, mert szerintem hosszabb kifejtést kíván a téma. És hogy miről is van szó valójában?

Két alkalommal merült fel a nem is távoli múltban, hogy külföldről érkezett vendégeket kellett volna kalauzolni -- legalább virtuálisan, ha valójában nem is -- hazánkban. Mivel nem lett belőle semmi, igazából nem is gondolkodtam akkor a dolgon túl sokat, hogy hova mennénk. Épp csak egy villanás erejéig méláztam el rajta, hogy Budapest, ja, Parlament, Halászbástya, ilyesmi, majd kitalálom. Aztán nem. Pedig tényleg el kellene gondolkodni rajta, hogy mit is mutatnék meg egy külföldinek, ha idejön. Legyen, mondjuk, amerikai.

Olvasd csak szépen tovább »

Szólj hozzá! | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: magyarország bedekkerMegőrűsz, megőrűsz! - Budapest TV

2009.01.12. 07:19 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 6 komment

A Budapest TV - így 2009 elejére már jócskán elérte azt, hogy tudjuk hova tenni, ha előkerül a csatorna neve, mondjuk egy beszélgetés során. Nem feltétlenül tudatos ez a branding, mindenesetre az oblegagyi, az igénytelen, a döbbenetes, a balkáni és a ciki szinonímájává vált a fővárosunk nevével jezett televízió.

Szombat este kapcsolgattuk asszonnyal a tévét, sehol egy jó műsor, nekünk tetsző, így késő este. Egyszerre gondoltunk rá: nézzük meg a BPTV-t. Ott bármi megy, mindig lehet rajta röhögni! És tényleg. Odaszörföltünk, és a csatorna megannyi zenés szórakoztató műsora közül a legeslegjobbikat sikerült elcsípnünk. A szombat estit, amelyiket a Poór Péter vezet! (Kicsit zavarban vagyok a műsor címét illetően, mivel a port.hu-n az van, hogy Komáromi Pisti - ex-főrendőr, lírikus tenor, reneszánsz karakter - vezeti a "Töltse velünk a szombat estét" c. műsort, de legyünk jóhiszeműek, ez csak a Mátrix hibája.)

Elég az hozzá, jó órán keresztül vinnyogva röhögtünk, a magukat telejesen komolyan vevő elődaókon. Poór "Ajjaj fekete vonat" Péter pozícióban felejtette a hangját, mintha minden pillanatban készen állna a jól ismert slágere elénelkésére. Sorra felkonferálta a mutatványosokat, úgy mint: az önjelölt primadonna, aki soha semmilyen operettben, színházban nem játszott még, a Zámbó Jimmy-epigon, aki kétfős tánckarával érkezett, de csak az egyiket merte mutatni a kamera, mert a másik folyamatosan elrontotta a balettot, Iksz Mariska, akitől megtudjuk, hogy megjelent a nyolcadik lemeze, a fullos vendéglátós zenekar, van szaxofonos gádzsijuk is, (akiket Magyarországon nem lehet másképp hívni, csak MARCELLINÁNAK), a szinkronszínésznő, akit színésznőként aposztrofálnak, és aki a zongorista saját számát énekli magyarul és angolul, ami olyan, mintha egy jazz stanadard gyűjteményből lenne kifénymásolva, és még sorolhatnám, de persze maga a mester is dalra fakadt a műsorfolyam egy-egy pontján.

Igaziból az összes fellépő mind-mind nagyon karakteres, illetve feleségemet idézve "legalább valamilyen". Az egyetlen gond, hogy a Budapest TV, mint valami állócsillag, évek óta vonzza maga köré azokat az embereket, akiknek Isten a jóizlésből szűmarkúan mért, és az értékrendjük sem fejlődött a képességeikkel arányosan. Természetesen mindig tisztelet a kivételnek, hiszen valamiből élni kell, és sokaknak még ez a műsor, csatorna is reklámlehetőség, hívni fogják haknira, falunapra, bálba. Tehetséges emberek is élnek ebből. Csak hát nem jó korpa közé keveredni...

Itten lehet szemezgetni a Budapest Televízió zenés műsoraiból.

6 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: zenemuzsika mozgóképkuttúraRájuk bíznád?

2009.01.11. 17:41 | Bejegyzés írója: dzsoki | 2 komment

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: olcso kepviccElkésett, de azért igen finom halászlérecept.

2009.01.10. 23:44 | Bejegyzés írója: dzsoki | 2 komment

Na, a karácsonynak már igen régen vége, azonban hadd örvendeztessek meg mindenkit egy hihetetlenül egyszerű és nagyon finom halászlé receptjével. A rádióban hallottam, a közlő neve sajnos nem jut eszembe, de köszönet neki így, ismeretlenül is. Egyébként az illető kiváló szakács, évtizedek óta nyomja az ipart. Tehát:

Olvasd csak szépen tovább »

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: fidel gastroTépjen egyet, szüksége lehet rá!

2009.01.08. 05:37 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 2 komment

Olcsó képvicc rovatunk legújabb üdvöskéje.

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: olcso kepviccKampány a jobb fordításokért? Kit akartok átverni, öreg?

2009.01.06. 23:28 | Bejegyzés írója: dzsoki | 3 komment

Én tényleg nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki bekerüljön a rádióba. Kinek ne lenne olyan ötlete, aminek szeretne néhány milliós hallgatóságot szerezni olyan tíz percre, ingyen?!? A Kossuth Rádióban hallottam múltkor egy beszélgetésszerűséget a kampanyajobbforditasokert.hu oldal készítőivel.

Olvasd csak szépen tovább »

3 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!Miért halódik a portál? II.

2009.01.03. 23:26 | Bejegyzés írója: dzsoki | 7 komment

Így, szilveszter környékén eljön a nagy visszatekintések ideje. A vakerda bizony igen gyenge lábokon állt, különösen az év második részében (mondjuk úgy január 2-tól kezdve). Médiakörképünkben ismét arra keressük a választ, hogy miért halódik a portál.

 
Nem is halódik a Vakerda
(Szerk: Gyepmester)

HOLMI

IN MEMORIAM VAKERDA

a pohár feldőlt

víz csurgott az asztalon lassan ereszkedve

a mélység felé a gravitáció könyörtelenül tette a dolgát

csak néma sikolyok hallatszottak

a fénykábelek sötétbe borultak

így múlik el minden

 

Részlet Pörzse Sándor egyik műsorából, a meghívott vendég Szántai Lajos:

PS: És mondja, professzor úr, mi a véleménye a vakerdáról?

SZL: Érdekes kérdés. Attila egy hiteles magnófelvételen említette, hogy már ő is olvasta a portált, azonban úgy tudom, mostanában valamilyen zavar van a honlap körül.

PS: Igen, sajnos nagyon lecsökkent a látogatottsága és a beírások száma is az elmúlt időkben. Nem lehet ennek valami köze ahhoz, hogy a Pilisben fekáliagyárat építettek a Világegyetem szívcsakrája fölé?

SZL: Nem, kedves Sándor, a szívcsakra a pinktikus erőknek köszönhetően akárhonnan ki tud törni. Itt én inkább valamilyen judeoösszeesküvést látok. A Kr. e. 13. századi, Egyiptomban megtalált, székely rovásírással nyomtatott (!) könyvek figyelmeztetnek, hogy a kiválasztott nép a maják (=magyarok) és az egyiptomiak (=magyarok) ellen ármánykodik, és jó lesz vigyázni.

PS: És mi történt ezután, kedves mester?

SZL: A következő időkből kevés forrás áll rendelkezésre, de azt biztosan tudjuk, hogy már Mária is említetette egy bölcsődalban a kis Jézusnak, hogy ők valójában magyarok, itt összefüggést vélek felfedezni: a judeodüh a maják és az egyiptomiak=magyarok=a kereszténység első népe ellen talán innen ered.

PS: Ez fantasztikus! És utána?

SZL: A vakerda a hithű szkíta=szittya=egyiptomi=maja=magya=magyar gondolat és néplélek legfontosabb orgánuma volt, már csak idő kérdése volt, hogy mikor hozzák nyilvánosságra a bizonyítékokat, hogy Jézus magyar volt, és Attila prenatális lelkiségének projekciója révén tudott megfoganni Mária=Magyaria méhében. Valakinek útjában lehetett a portál...


Szántai tanár úr mesél a háttérben álló Pörzse Sándornak egy pilisi kiránduláson
(Szerk: Gyepmester)

PS: Nahát, ezt nem is gondoltam volna! Sajnálom, hogy nincs több időnk kifejteni ezeket a csodálatos dolgokat és felrajzolni a teljes ívet.

SZL: A Szent Korona ferde keresztjén áthaladó világcsakra segítsen bennünket hozzá, hogy legközelebb folytatni tudjuk ezt a beszélgetést. Ígérem, hogy hiteles bizonyítékokat fogok hozni: Attila nyomtatott naplóját, Mária bölcsődalának egy viaszhengeres felvételét, amit az áldott Fánkos Mányi nénitől hallottam még Csíkszentszabadszékszékelyhargitában, valamint eljön velem Máté és Márk evangélista, XXII. Ramszesz fáraó, valamint Izsák és Jákob.

PS: Ez fantasztikus, ígérem, hogy mi megpróbáljuk behívni a stúdióba magát a világcsakrát! Jelmondatunkat ne feledjék a következő adásig: Aminek az ellenkezője nem bizonyítható, az megtörténhetett!

 

 

7 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!Hogyan nem vettem autót?

2009.01.03. 22:45 | Bejegyzés írója: dzsoki | 11 komment

Remélem, minél többen megnézik ezt az írást, mielőtt arra adnák a fejüket, hogy külföldről autót vesznek. A következőről van szó:

 

A mobile.de-n szoktam volt nézni a kocsikat, mert ugye minket irigyel Európa, de azért ott kint minden olcsóbb, mint itt, az autók is. Az átírási díjakat vagy kifizettem volna (mocsadék regadó, hogy ez ég rogyott volna rá mindazon tagország képviselőire, akik megszavazták, hogy az EU-ban legyen regadó a kocsikra), vagy bejelentkeztem volna egy német rokonhoz. Az utóbbiról kiderült, hogy a törvények miatt ezt gyakorlatilag lehetetlen megtenni (mert csak akkor lehet legális címed, ha legalább 183 napot ott kint vagy, viszont ebben ez esetben már oda kell adózni, és itthon minden jogod megszűnik, hoppá...), így maradt a kifizetem a regadót. Egy olcsó autó esetén megéri.

Olvasd csak szépen tovább »

11 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!A Guns N' Roses magyarországon! Eredeti kalózfelvétel 1992-ből!

2008.07.21. 06:51 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 8 komment

A Guns N' Roses zenekar a múlt század kilencvenes éveiben volt a csúcson. Amerikában és Európában egyaránt a Use Your Illiuson dupla lemezzel lett a világ legelismertebb és legnépszerűbb zenekara. Igen, egy rockzenekar volt akkoriban a legnépszerűbb. Nem, nem használtak elektronikus hangszereket, kivéve pár szintetizátor-szólamot, meg effektet. Sőt, néha simán unplugged játszottak.

1991-92-ben világ körüli turnéra indult a banda, ennek egyik állomása volt a május 22-i Népstadion-beli koncert.

A kulisszák mögött, a rock and roll életnek megfelelően folytak az események, dzsemmelés, kaja, pia, csajok, szóval súlyos halivúd. Itt sikerült rögzíteni - csizmaszárban becsempészett kétkazettás Samsung gyorsmásolós magnó segítségével - ezt a felvételt, amin a Patience egy külünleges, akusztikus verziója hallható. Axl (Gyepi) énekel, Slash (Matka) gitáron kíséri. A gitár, a szemtanúk leírása szerint egy háromnegyedes, nájlonhúros Cremona. A fej végén, a hangolókulcsoknál "M" betű - szigetelőszalagból kivágva. Plusz egy pilleszék, amin a magnó billeg.

Forrásaimat nem szeretném kiadni, mert hiába a tizenhat év, azért ezek a dalok jogvédettek, és mégiscsak engedély nélkül készült a felvétel. Most azonban közkinccsé teszem.

Klikk a beágyazott pléjerre, vagy töltsd le innen. 

 

8 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: retro zenemuzsika kuttúrarestauráció I.

2008.07.13. 21:57 | Bejegyzés írója: dzsoki | 5 komment

Elszomorodva olvastam a Szentatya alábbi levelét, és úgy gondoltam, hogy igyekszem valamivel fellendíteni a portál látogatottságát. Mivel mostanában számtalan helyről érnek azonos stílusú információk, hgoy ilyen bonyolultan fejezzem ki magam. Nemrég szerkesztettem egy könyvet, melynek címe: A tudomány határai. Ez egy, demarkációs problémával foglalkozó írás, magyarul arról szól, mi az áltudomány és mi nem az. Elárulom, hogy a könyv nagyon jó, de arra ne számítsunk, hogy kiderül belőle, mi az áltudomány. A szerzők (Láng Benedek, Kutrovátz Gábor és Zemplén Gábor) ennél jóval tapintatosabbak. Azt hiszem, én nem leszek az.

Olvasd csak szépen tovább »

5 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!süti beállítások módosítása