Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

TE JÓSZAGÚ MÁLNABOKOR – horror a köbön Angliában

2007.01.02. 20:37 | Bejegyzés írója: dzsoki | 9 komment

Azért kezdtem így ezt a bejegyzést, hogy olvassák el. Furcsa, hogy a partvonal mellől bekiabálva próbálok meg népszerűsíteni egy sportágat, amelynek finoman szólva nem vagyok szakértője, de talán éppen ezzel lehet megfogni és megnyerni másokat. Ja, és a cím tk. semmi túlzást nem tartalmaz, mint látni fogjuk.

December 30-án este nyomkodtuk a távirányító gombját, és mivel semmi értelmes nem volt, ottragadtunk a Sport2-n. Mint kiderült, ennél értelmesebbet nem is igen tehettünk volna. Bizonyos Phil Taylor (vájtfülűek már tudják, miről lesz szó) 6:0-val felmosta a pályát (szép képzavar) bizonyos Andy Hamiltonnal. A pálya egy kis darab kör, mely szelvényekre van osztva, a játékosok feladata, hogy a régi lovagi hagyományok kései folytatóiként minél pontosabban célozzanak a körre. Szóval darts.

Phil Taylor tehát megmutatta szegény Hamiltonnak, mi a darts, a műsorvezetők pedig beharangozták eme Taylornak egy minden bizonnyal igen nehéz, sőt talán élete legnehezebb meccsét bizonyos holland postás (!), Raymond van Barneveld (ejtés: fan barnefeld, bár senki nem mondja így – lásd még v(!)an Khokh :D) ellen. Taylornak nehéz meccs? Egy ilyen vb-elődöntő után?? Hát ezt meg kell nézni. Január 1., a rosszullét környékez, ha csak rágondolok a bécsi újévi koncertre, brrrr. Úgyhogy a traumát feloldjuk: este kilenckor két teljesen ismeretlen ember fog játszani világbajnoki döntőt. Érdekes így bekapcsolódni a darts világába, in medias res, de finoman szólva is megéri.

Szóval Phil Taylor. 1994-ben és 2003-ban kapott ki vb-döntőn, egyébként amióta létezik vb-döntő, mindet megnyerte. Így már persze értjük a 6:0-át Hamilton ellen – még ha egy vb elődöntőjéről is van szó (ezt focira is le lehet fordítani, kb. akkora dolog). A jelenlegi versenyen ellenfeleinek 2 (!) setet engedélyezett (három leg, vagyis 501 pontig tartó játszma egy set, és 4-7 setet kell nyerni egy meccshez), míg ő maga kb. 25-öt nyert. Szóval Taylor formában van - kb. tizenöt éve :-)

Raymond van Barneveld. A holland postás a világranglista elsője ellen 0:3-ról és a negyedik setben tenisznyelven szólva az ellenfél "meccslabdájáról" fordítva nyert 4:3-ra (!!), egyébként a többi ellenfelét mind nullára verte. Az elődöntőben is. Barney egyébként 4-szeres amatőr világbajnok, de mindössze egy éve van a profiknál. Kettejük párharca idén: 2 Barneveld, 2 Taylor, 1 döntetlen. Hát ez izgalmas... Enyhén szólva.

A meccsre hangolódunk már este 20:15 óta, mert akkor lett volna kezdés. A bevonulás 20:50-kor, zene, üvöltő szurkolók, a család stb. Elkezdődik A Döntő. Már az előjelek is azt mutatják, hogy ennél jobb vb-döntő nem volt és egy ideig nem is lesz, hiszen a 13×-os világbajnok játszik egy négyszeres első ellen, aki egyszerűen keresztüllépett a mezőnyön. Vitathatatlan, hogy a döntő a jelenlegi (és valaha volt) két legjobb játékos csatája, méghozzá olyanoké, aki egy világbajnokságon (még leírni is félelmetes:) ketten 5 setet vesztettek, míg 50-et nyertek.

Taylor kezd és elmegy 3:0-ra, mindenki Barneveldet temeti. Innen visszajönni? Egy 13×os vbajnok ellen? muhaha...

És nem is sikerült. 3:2, de utána 4:2, Taylornak három, míg Barneynak öt játszma kell a vb-címhez. És akkor valami olyan történik, ami minden idők egyik legjobb meccsévé avatja a döntőt. Barney feltámad és 5:6-ra átveszi a vezetést. Négy setet nyer, miközben Taylor csak egyet. Sőt, a végén a 12 setben a vb-címért dob, de elrontja, és Taylor feljön 6:6-ra, ahelyett, hogy 5:7 lenne, és Barney pezsgőt kortyolgatna.

Majd horror. 6:6, és kettővel kell nyerni, vagy 5:5 után egy utolsó 501 dönt. Gondolom mindenki ki tudja találni, mi lett. Barney elmegy, de mindig csak eggyel. Noha 2:1, 3:2, 4:3 után is nyerhetett volna, hiszen kettővel mehet, nem sikerült egy alkalommal sem. Mindig Taylor jött vissza. A végén 5:5, jöhet a bullradobás, hogy eldöntsék, ki kezd, majd a mindinteldöntő 501. Akkor először kiszáll, bajnok.

A mindent eldöntőben Taylor bullt dob, Barney erre halálos nyugalommal dupla bullt dob, és ő kezd. A végén iszonyat horror. Mivel Barney a végén többször is rontott, most is megremeg, és mindkét játékos a győzelemre dob. Úrsiten. Egy vb-döntő, ahol 6:6 az állás, és a 13. set is döntetlen volt, és a játékosok a győzelemért dobnak.

Ha most Barney megdobja a duplahúszat, övé a vb-cím, ha Taylornak sikerül három nyílból kimennie, az övé. Először Taylor dob, azonban ami már többször is sikerült, most nem: három nyilból kellene kiszállnia, de a másodikat elrontja. Jön Barney, akinek már megint a duplahúszat kell megdobnia, és megint három nyila van, ami csak innen, a fotelből tűnik egyszerűnek, hiszen előtte (5:6-os setállásnál, 2:2-es legnél – te jószagú málnabokor) már volt ilyen helyzet, akkor is a győzelemért dobott. Kettő homály (!), egyet pedig az egyes mező közepébe (!!!). De most nem. Barneveld világbajnok.

A közönség üvölt, Taylor gratulál, mi pedig itthon a tévét nézzük, és idegszálainkon egy gondolat cikázik: a darts az egyik legcsodálatosabb játék a világon.

9 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: sport darts

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr6525557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molcsa (törölt) 2007.01.02. 21:10:35

én is néztem, elképesztő volt. bár a szakkomentátor dumája (lásd vaker :) és a 180-ordítozások is dobtak az egészen.

Retek · http://vakerda.blog.hu 2007.01.02. 22:15:24

Még dárcfanátikereket, mééééég! Sajna annyira be voltam lassulva, hogy 4:3-nál ott kellett hagynom a Döntőt. Bízom a Sport2-ben és a videószalagban! :)
Márminthogy úgyis leadják mégegyszer és ugyanúgy fogok üvölteni a tévé előtt, mint a japcsik az aznapi lovifutamok ismétlésén.

dzsoki 2007.01.02. 22:38:29

jaja, a szakkommentátorok dumája valóban nagyon jó volt, sokat lendített a közvetítésen (majdnem azt írtam, hogy a játékon :-o). Mondjuk a 180-at jobb volt Voice hangján hallani, de azért egy jó kommentátor magával tudja ragadni az embert. Asszem, hogy a tegnapi meccsnél jobb reklám NINCS a dartsnak. Vagy?

matka · http://vakerda.blog.hu 2007.01.03. 08:14:38

Igen, a hangulat az nagyon jó tud lenni egy darts-meccsen. Egyszer élőben is meg köllene tapasztalni és lehet, hogy akkor azon kapnám magam, hogy pár (tucat :) korsó szar angol sör után én is felveszem a villogó nyuszifüleket és 180-as pólóban feszítve üvöltök torkomszakadtából a többi hülyével, hogy: "VÁNHÁNDRIDENDÉJTÍÍÍ" :D
Az meg a másik, hogy nagyon izgalmas bír lenni egy ilyen mérkőzés és vicces látni, hogy a néha a profik is ott basszák el, ahol mi amatőrök. No meg a csodáskodás is befigyel, amikor pl. 156-tal megy ki a játékos a mérkőzésből. :o (T20 - T20 - D18) vagy csak szimplán szórják a 180-akat. ;)

balkan 2007.01.03. 11:48:07

Mekkora Dartoniták lettetek tik :P

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2007.01.03. 12:09:56

Én nem, én béna vagyok. :D - Meg aztán Sport 2-nk sincs, meg dárctáblánk se, bááár, apósomékkal szoktunk dobálózni, csak hamar behisztizek, és akkor mellédobok durván a bejérati ajtóba bele.

balkan 2007.01.03. 20:14:05

Gyep.. ha indián lennél akkor Törött Joystick lenne a neved ;-)

Elektrolakatos 2007.01.04. 13:55:17

Nem vagyok eg nagy Darts rajongó, de ezt a mérkőzést kb a felétől végignéztem....nem lehetett otthagyni! :D:D


süti beállítások módosítása