Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Miért halódik a portál? – médiakörkép

2008.05.12. 08:56 | Bejegyzés írója: dzsoki | 2 komment

Kedves látogatóink! Médiafigyelőnkben arra kerestük a választ, miért halódik a portál. Várjuk a témával kapcsolatos leveleiket! Újabb cikkek megjelenése esetén frissítjük válogatásunkat.



Magyar Nemzet, 2008. 05. 04.

Hova leszel, Vakerda?


Seemi sem mutatja jobban a kisebbségi kormány egész országra kiterjedő válságát, minthogy a legszínvonalasabb és legolvasottabb közösségi portál, a vakerda.blog.hu súlyos helyzetbe került, mióta a kormányfő bejelentette: az SZDSZ nélkül kívánja vezetni az országot. A válság jelei rég megmutatkoztak. A külfödi befektetők már az internetadó kapcsán figyelmeztettek, hogy kivonják tőkéjüket a vakerda mögött álló cégcsoportból, ami az informatikai piac megrendüléséhez vezethet. A kormányfő és az azóta bukott informatikai miniszter nem törődtek a vészjelzésekkel és napirenden tartották az új adó bevezetését, bár ezzel nem csak a külföldi tőke, hanem a magyar szolgáltatók és fogyasztók sem értettek egyet. Széleskörű társadalmi összefogás alakult ki az informatikai üzletág legnagyobb szereplője, a vakerda megmentésére. A Nyilasi házaspár népszavazási kérdést nyújtott be a következő tartalommal: Akarja-e Ön, hogy az elkövetkezendő harminc évben tilos legyen az informatikai adó bevezetése, és a kormány minden áron mentse meg az esetleg nehéz helyzetbe kerülő vakerdát? A 200 000 támogató aláírás két nap alatt összegyűlt, az OVB azonban ismét a kormány szekerét tolja, és különböző kifogásokkal próbálja a Gyurcsány-kabinet számára megsemmisítő népszavazást ellehetetleníteni.
Közben azonban a kisebbségi kormány megalakulása úgy tűnik, megadta a végső tőrdöfést a portálnak. A látogatottság meredeken zuhan, már a napi kettőt sem éri el. A befektetők elkeserítőnek látják a honlap helyzetét a jelenlegi kormányzási struktúra fennmaradása esetén. Orbán Viktor kijelentette, az élet minden területén érzékelhető pangás és pusztulás a vakerdát sem kímélte meg. Az akut helyzet kezelésére a volt miniszterelnök az előrehozott választásokat tartja egyetlen megoldásnak.





Népszava, 2008. 04. 30.

Jobboldali támadás a sajtószabadság ellen

 

Tönk szélén a vakerda



Lapunk vezető informatikusoktól úgy tudja, a vakerda.blog.hu portál komoly vitákat kiváltó  látogatottságcsökkenése mögött a jobboldal áll. Az álságos propaganda, mely szerint a Nyilasi házaspár a Gyurcsány-kormánytól akarja megmenteni a vakerdát, egyszerű szemfényvesztés. A lapunknak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő vezető infotechnikai szakember szerint a portál látogatóit a Fidesz honlapjára irányítják át, illetve egy olyan honlapra, amely megtévesztésig hasonlít a vakerdára, de minden hír, bejegyzés, komment és kép Orbán Viktorról, az ellenzéki párt bukott miniszterelnökéről szól. Szerkesztőségünk ennek nem látta nyomát, az infoszakember szerint csupán arról van szó, hogy a szerkesztőségi IP-címekre az eredeti tartalmat közvetítik, hogy a sajtó munkatársait elaltassák.
A külföldi befektetők hisztérikus reagálása az internetadóra vihar egy pohár vízben – állítja Kolomann Pál, az IM szakállamtitkára. A befektetők véleményét a Fidesz tematizálja, a legnagyobb ellenéki párt vezérének pedig semmi sem drága, ha a hatalom megszerzéséről van szó. Orbán Viktor (aki nemrégiben ismét négyszáz hektár szőlőt telepített a monori borvidéken, közvetlenül egyik kislánya bányája mellett) ahelyett, hogy a valós problémákkal foglalkozik, a külföldet riadóztatja, hogy a portál látogatottságesésének igazi indokairól elterelje a figyelmet. A Fidesszel szemben mindig kritikus, magas színvonalú írásokat közlő közösségi lap a sajtószabadság elleni támadás áldozata, ennek napvilágra kerülése igen kellemetlenül érintené a szélsőjobbal kokettáló pártvezért. A játszma tehát így fest: Orbán vagy Vakerda? Kedves Olvasónkra bízzuk a választást!




romipe.gportal.hu, 2008. 05. 07.

Meddig tűrünk?


Ha valakinek kétségei lettek volna afelől, hogy a Magyar Gárda milyen fenyegetést jelent a magyarországi cigányságra, íme, egy újabb bizonyíték. A Csi kamav tu Cigány Egyetem IT karának munkatársa, Kolompár Caracas szerint a vakerdát a fasiszta szervezet támadásai lehetetlenítik el. Kolompár a látogatottságcsökkenés kezdete óta folyamatosan figyelte kedvenc honlapjának látogató- és adaforgalmát, és észrevette, hogy igen sok letöltés érkezik egyetlen IP-címről. A helyre rákeresve kiderült, hogy a Magyar Gárda központi számítógépéről van szó. A betiltás előtt álló félkatonai szervezet honlapját megnézve pedig rábukkant a portál agóniáját hozó cikkre, mely azóta már lekerült a lapról. A cím így szólt: Meddig vakerhatnak még ezek??? A nyelvészeti képzettségű "szerző", aki J. P. monogrammal írta alá cikkét, arról értekezik, hogy a vakerda egy "tetves dakota honlap", ahol a romák "alantas vágyaikat élik ki, a többségi társadalom ellen uszítanak – kihasználva a névtelenség jótékony homályát." A cikkíró szerint a vakerda a vakri szanszkrit szó magyarosított és modernizált alakja, jelentése beszélni valamit. J. P. azonban figyelmeztet, hogy a vakri szó "a cigányság egész életét leírja, valódi jelentése mellébeszél, hazudik". Majd ezután bojkottra szólít fel mindenkit. Bár a vakerda hanyatlásának háttere így már világos, az egész társadalom felelősségét felveti, hogy egy ostoba, rosszindulatú gárdista felhívására hogyan mozdulhatott meg az ország. Rendezni kéne végre közös dolgainkat...

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr93464608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2008.07.19. 05:47:55

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, jó napot kívánok.

Mindenekelőtt egy (elferdített) anekdotát szeretnék elmesélni nektek, önöknek.

Nemrég voltam fogorvosnál. Kezelés után a teraszon állva a doktorral együtt dohányoztunk és beszélgettünk, és így valahogy elkottyintottam, hogy a valaha szebb napokat látott és nagy(obb) olvasottsággal büszkélkedő Vakerda gárdájába tartozom. Elkomorodott.

-Te, - mondta, mert csendőr(!)pertuban vagyunk egymással - nem sok tifelétek a cigány?

Mondtam, hogy az ki van zárva, jónapot kívánok, tisztelt hölgyeim és uraim, kedves doktor úr, mert mifelénk nem járja a fajizás. Szigorúan nézett rám, elgondolkodott.

- És a Magyar Gárdával hogy álltok?

Kérdésétől észbe kaptam és nyomban éreztem, hogy a negyvenes-ötvenes évek agitációjának újraéledéséről van szó. A szélsőjobb így szerez magának újabb és újabb orgánumokat. Először baráti beszélgetés, majd együtt szidjátok az obligát bűnöző és a társadalmat a létükkel mérgező cigányokat (ha éppen nem látja rajtad, hogy te is az vagy) majd a helyi polgármestert, a melegeket, a kormányt, a zsidókat (a sorrend tetszőleges) és a végén azt veszed észre, hogy kapcsolattartóik rendszeresen küldik a mozgósító esemeseket, te pedig éppen az árpádsávokat fotosoppolod blogod fejlécére.

De mielőtt válaszolhattam volna a feltett kérdére, a joviális dottore figyelmetlenül lépett egyet jobbra, talán hamuzni akart, és abban a pillanatban leesett a feneketlen fenekes mélységbe. Tudhatta volna pedig: aki tőle jobbra áll, az leesik. Csak egy parázsló cigarettacsikk maradt utána.

Tisztelt barátaim, kedves uraim, jó napot hölgyeim!

Ebből is látszik, blogunk társadalomra gyakorolt, és eddig nem kellőképpen a helyén értékelt hatása, melyet többen gyengíteni, mások kihasznáni, megint mások annulálni szeretnének. Forró (na jó, most éppen langyos) a gőz a kazánban, csak még nem fogtuk munkára iszonyú erejét.

Ahogy azt egy régi sziukán közmondás is tartja: "Jobb a kövér nyulat a ládafiában tartani, sohasem tudhatod, mikor leszel éhes."

Kedves tiszteltek, barátságos úrhölgyek, jó napot.

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2008.07.19. 05:50:44

Ide kívánkozik még egy dakotéz mondás:

"Langyos gőznek híg a leve."

Jó napot.


süti beállítások módosítása