Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Somogyi vidrapörkölt

2004.04.19. 14:27 | Bejegyzés írója: matka | Szólj hozzá!

Belső-somogy gasztronómiai világának eme gyögyszeme még nem került ismertetésre portálunkon és bizonyára már hiányoltátok is. Íme hát a hiánypótló cikk. Olvassátok barátaimHozzávalók: 1 db jó kövér vidra, hagyma, só, pirospaprika, zsír.

Az elkészítés leírása 6 egyszerű lépésben

1. lépés: Basszuk fejbe a vidrát valami kemény és nehéz tárggyal, ami épp a kezünk ügyében van. Egy féltégla például tökéletesen megteszi.

2. lépés: Basszuk fejbe a vidrát mégegyszer, mert mint tudjuk a vidra igen szívós állat.

3. lépés: Nyúzzuk meg a vidrát. Amennyiben nyúzás közben bármiféle életjelet adna, annyiban ismételjük meg azonnal a 2. lépést mert a vidra vérfagyasztő sikolyait meghallva jönnek greenpeace-aktivisták és megbasznak anyád hátán.

4. lépés: Készítsük el a pörköltalapot. (Olvasszunk zsírt, pirítsuk benne üvegesre a hagymát és a tűzről levéve a kondért keverjük hozzá a pirospaprikát)

5. lépés: Daraboljuk fel a vidrahusit és tegyük rá a pörköltalapra, engedjük fel vízzel és tegyünk hozzá sót. Gyakori kevergetés mellett főzzük addig amíg a husi meg nem puhul.

6. lépés: Főzés közben bátran kortyolhatunk az igazi jó kis somogyi háziborból de csak óvatosan! Fröccsként fogyasztva remek hűsítő, zamatos ital, nagy mennyiségben fogyasztva veszélyesebb mint az anthrax. A puhapöcsök sörözhetnek is de a vidrapöri igazi zamata a fehér kisfröccs harmóniájában jön ki igazán.

Hívjuk meg a lakomára barátainkat is, mert egy kellemes baráti beszélgetés mellett még az étel is jobban ízlik!

Kelta: A nyúzáshoz még annyit, hogy "vidraharapást szőrével", tehát ha nyúzás előtt nagyon harapna az állat, akkor ezt nyúzás után a seb köré rakott szörpamaccsal, bal nagy- és mutatólábujj közé szorított Sony-Ericcson GH450-es mobiltelefonnal és a
"Vidra-vidra megharaptá',
Megnyúzlak, hogy elmaraggyá'!"
versike kántálásával gyógyíthatjuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Szólj hozzá! | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: fidel gastro receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr7720886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása