Belső-somogy gasztronómiai világának eme gyögyszeme még nem került ismertetésre portálunkon és bizonyára már hiányoltátok is. Íme hát a hiánypótló cikk. Olvassátok barátaimHozzávalók: 1 db jó kövér vidra, hagyma, só, pirospaprika, zsír.
Az elkészítés leírása 6 egyszerű lépésben

1. lépés: Basszuk fejbe a vidrát valami kemény és nehéz tárggyal, ami épp a kezünk ügyében van. Egy féltégla például tökéletesen megteszi.
2. lépés: Basszuk fejbe a vidrát mégegyszer, mert mint tudjuk a vidra igen szívós állat.
3. lépés: Nyúzzuk meg a vidrát. Amennyiben nyúzás közben bármiféle életjelet adna, annyiban ismételjük meg azonnal a 2. lépést mert a vidra vérfagyasztő sikolyait meghallva jönnek greenpeace-aktivisták és megbasznak anyád hátán.
4. lépés: Készítsük el a pörköltalapot. (Olvasszunk zsírt, pirítsuk benne üvegesre a hagymát és a tűzről levéve a kondért keverjük hozzá a pirospaprikát)
5. lépés: Daraboljuk fel a vidrahusit és tegyük rá a pörköltalapra, engedjük fel vízzel és tegyünk hozzá sót. Gyakori kevergetés mellett főzzük addig amíg a husi meg nem puhul.
6. lépés: Főzés közben bátran kortyolhatunk az igazi jó kis somogyi háziborból de csak óvatosan! Fröccsként fogyasztva remek hűsítő, zamatos ital, nagy mennyiségben fogyasztva veszélyesebb mint az anthrax. A puhapöcsök sörözhetnek is de a vidrapöri igazi zamata a fehér kisfröccs harmóniájában jön ki igazán.
Hívjuk meg a lakomára barátainkat is, mert egy kellemes baráti beszélgetés mellett még az étel is jobban ízlik!
Kelta: A nyúzáshoz még annyit, hogy "vidraharapást szőrével", tehát ha nyúzás előtt nagyon harapna az állat, akkor ezt nyúzás után a seb köré rakott szörpamaccsal, bal nagy- és mutatólábujj közé szorított Sony-Ericcson GH450-es mobiltelefonnal és a
"Vidra-vidra megharaptá',
Megnyúzlak, hogy elmaraggyá'!"
versike kántálásával gyógyíthatjuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!