Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Mindent onlájn csinálok I.

2006.12.21. 07:30 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 1 komment

Aki érdemi munkát szeretne végezni a számítógépével, annak komoly, méregdrága és erőforrásigyényes alkalmazások állnak a rendelkezésére, amit a boltban, gusztusos csomagolásba megvásárolhat. Aki ugyanígy érdemi munkát szeretne végezni, de nincs pénze, vagy elvből ingyenes programokat használ, annak ott vannak az ingyenes cuccok – vagy a Linux.

Meg még egy, ma még csak alternatívaként  létező, de egyre használhatóbb megoldáshalmaz:

A webes alkalmazások

A webkettőpontnulla előretörését nem csak a közösségi szájtok, a digg típusú oldalak, meg a blogszféra térnyerése jellemzi. A trend az - és erre kőkemény üzleti törekvések vannak – hogy az asztali alkalmazásokat rendre kiváltják webes alkalmazásokkal.

Egyszerűbben: minden olyan funkció, ami egy mezei felhasználó számára fontos lehet, elvégezhető egy egyszerű böngészőben. Micsoda?

Képszerkesztés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, prezentáció készítés, hangfelvétel, levelezés, kalendárium, számológép, útvonaltervezés, jegyzettömb, könyvjelzők, ésatöbbi, ésatöbbi, kéremszépen.

Miért jó ez nekünk ?

Nekünk, egyszerű felhasználóknak ez azért jó, mert bárhol, bármikor, operációs rendszertől függetlenül, tehát akár linuxon vagy OSX-en is hozzáférhetünk a dokumentumainkhoz, fájljainkhoz, illetve módosíthatjuk azokat vagy újakat hozhatunk létre. Ez már ugye egy hatalmas pozitívum - nem vagyunk helyhez, géptípushoz és telepített alkalmazásokhoz kötve. Elég egy szimpla böngésző. No meg Internet.

Én magam is használom ezeket a webes megoldásokat, úgyhogy most meg is mondom a frankót. Általánosságban, úgy expermentálisan. Ha kihagyok valamit, majd betoldom a folytatásokba.

A web office legnagyobb térnyerője a Google

Nem véletlenül. Ki van tömve rendesen a cég, így nem esett nehezére a legígéretesebb kezdeményzéseket élből megvásárolni. Így eshetett meg, hogy a Writely néven debütáló onlájn szövegszerkesztőt ma már a docs.google.com -on érhetitek el, Gmail-es regisztrációval. A Google Docs & Spreadsheets nagyon barátságos, és minden Word felhasználó előtt ismeretlen ismerős. Működnek a billentyűzet-kombinációk, képeket szúrhatunk be, formázhatjuk a szöveget kedvünkre. Természetesen különböző formátumokban lemezre is menthetjük a fáljokat, és azonnal ki is nyomtathatjuk őket. Alapvetően a neten tárolja dokumentumainkat, és az egyik legfigyelemreméltóbb funkciónak köszönhetően közreműködő partnereket is meghívhatunk az egyes projektek szerkesztéshez.


Google Spreadsheets. Excell klón. Onlájn táblázatkezelő, amit én offlájnsem nagyon használok, csak ha úgy hozza a kényszer, de kipróbáltam, jól működik. Ezek integrálásával elérte azt is a Google, hogy a Gmail-t használóknak nem kell letölteni .docs és .xls fájljaikat a levelezőből, hanem egy kattintással a böngészőben megynyitva olvashatják őket. Sőt. A .pps - Power Point prezentációkat is, úgy-ahogy.


Google Calendar. Egy naptáron mit lehet még továbbhergelni? Mutassa a napokat, és kész. Nem? De nem ám. A gugli kalendáriuma küld neked SMS-t is (ingyér) a beállított időpontban, ha nem akarsz lecsúszni a homaras vacsoráról a hájettben.



Képszerkesztés

Mit tegyünk, ha mondjuk egy képet szeretnénk átméretezni, megeffektelni, átkonvertálni más fájltípusba, és nem áll rendelkezésünkre megfelelő asztali szoftver?

A Google-megoldás: Picasaweb. Ez olyan fából vaskarika, hogy furcsa is, hogy itt említem, mivel egyfolytában a Google asztali alkalmazását, a Picasát kínálája letöltésre, minden egyes oldalon. A picasaweb maga gyakorlatilag egy webes fotóalbum, mint a Flickr, csak kevésbé hendi. Kommentezhetünk, cimkézhetünk, kategorizálhatunk; Ja és a szerkesztés kimerül abban, hogy jobbra és balra is elforgathatjuk a képeket.



Viszont a Snipshot onlájn képeditor teszi a dolgát. Akár 10 MB -os fájlokat is kezelhetünk vele, képjavítás, alapfunkciók ügyesen működnek. A végeredményt azután lementhetjük számítógépünkre, vagy akár egyből felnyomhatjuk Flickr-es accountunkra. .gif, .jpg, .tif, .png sőt .pdf fájlokat is készíthetünk!!! Kedvencem: a végtelen Undo-Redo. Mindent visszacsinálhatunk.


A következő epizódban a hangok világa felé visz majd utunk, és elkanyarodik végre-valahára a Google-tól...

1 komment · 2 trackback | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: technokrata háló szoftverda

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr2223630

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: mega casino coupon codes 2017 2019.05.20. 17:31:17

Tíz Star Trek epizód karácsonyra - Űrszekerek

Trackback: moda feminina inverno 2017 2017.10.09. 09:31:39

powered by mybb ware - Humulin sliding scale

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

utazo 2006.12.21. 13:47:40

**1X-szer már elküldtem, nemTom mi van...**

Nah...! A kuglis kalendárium biztos jó, abból az okból, hogy free sms-t küld, de ha már itt vagyunk, Gyepmester felrakhatná az Ő saját 5 DVD-és kaleeját a vakerdára....mindenki örömére! :DDD

Amúgy!
Mi lesz akkor, ha egyszer, mint tárhely fogod használni a kuglit és éled a munkahelyed? Rajta tárolod/tárolhatod majd az anyagot kihasználva a bőség zavarát, irodai-, szórakoztató- stb szoftverek terén. De, ezzel felajánlod a tartalmat magadtól, amit féltve őrzől tűzfal, vírusírtók segítségével jelenleg. Nem hinném, hogy ha ilyen paraméterek szerint működnék, hogy a kugli ezt kihasználná, de a lehetőség adott lenne. Ahogyan az iwiw és sok más által lenyomozható kapcsolatrendszered + saját blog oldalad mind önmegmutatás stb. amivel is majd könyebben kerülhetsz látószögbe...bla-bla...ilyen-olyan megfontolásból, netalántán biztonsági (állami) szervezetek álltal.


süti beállítások módosítása