Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Bortartó - megbarkácsolva!

2006.12.16. 08:22 | Bejegyzés írója: Putyi | Szólj hozzá!

Bizonyára mindenki találkozott már kuka mellett árválkodó, párjától elszakított, kiszuperált hangfalládával, mely vélhetően egy kocsmai verekedésben, vagy egy házibuli alkalmával lelte értelmetlen halálát. Fogadjuk most örökbe a hangtechnika és a bútoripar eme közös remekét, és készítsünk belőle hangulatos bortartót!



A hangcsillapító anyagot tépjük ki, és egy mozdulattal hajítsuk a kukába, amely mellett a ládát találtuk! Mielőtt nekilátnánk, józanul fel kell mérnünk a rendelkezésünkre álló teret: hány palack bort is tudunk kényelmesen elhelyezni az adott dobozban? Belül ugyanis akadályok várnak ránk: hosszan benyúló reflexcső, kábelrengeteg, stb…

Ezután készítsük el a láda „mennyezetének" alaprajzát, melyen kimérjük a felfüggesztésül szolgáló szemes csavarok pontos helyét! Ezekre lesznek ugyanis kötve a vezetékek, amelyek tartják majd a borokat. De haladjunk csak szépen sorban!



Ezután a fejreállított ládába behelyezzük a rajzot és átjelöljük a pontokat. Vékony fúrószállal kifúrjuk, és behajtjuk a helyükre a csavarokat.



A borosüveg méreteit meghaladó tárgyak segítségével hurkokat kötünk az összes színes vezeték végére, majd hogy stílusosak maradjunk, blankoljuk azokat, és csúszósarut helyezünk rájuk.



A hurkokat a boros üveg végeire húzzuk, a vezetékeket átfűzzük a szemes csavarokon, és addig liftezünk vele, amíg a palack a megfelelő magasságban el nem éri a kívánt pozíciót. Ezután kössük meg a vezetékeket fönn! Valamennyi üveg esetében így járjunk el, bátran

hagyatkozzunk a szemmértékünkre! 

A láda hangulatvilágítását illetően törekedjünk az egyszerűségre! Én 20 égős, fehér fényű, nem villogó (!) karácsonyi fényfüzért vásároltam erre a célra az egyik nagyáruházban 149 Ft-ért. A telefonvezetékhez használatos 4.5x2.5-ös kábelrögzítők segítségével helyezzük fel az izzósort a belső élekhez, melyeket a láda elülső lapja rejt!



Az izzók áramellátása végett a doboz hátuljára lyukat kell fúrnunk. Egy tisztességes hálózati kábelt szokványos lengőkapcsolóval látunk el, így válik könnyen vezérelhetővé ládánk foton-emissziója.



Már csak egy bornyitót kell kívülről a reflexcsőbe helyeznünk, és máris kész egyedi bortartónk, mely anyagánál, méreteinél, és nem csekély tömegénél fogva valóságos bútordarabja lehet otthonunknak.



Hozzávalók: 10db szemes csavar (380 Ft), 10m szigetelt vezeték (150 Ft), 10db csúszósaru (120 Ft), 1db fényfüzér (149 Ft), 1 csomag kábelrögzítő (76 Ft), 1db hálózati dugó+kábel (80 Ft), 1db lengőkapcsoló (120 Ft), hangfalláda, borok, bornyitó, stb…


ALTEC MODEL NINE

A bortartó alapját képező hangládát az 1970-es évek közepe táján gyártották az Egyesült Államokban. A nagy múltú ALTEC-LANSING cég egyik vezető modellje volt akkoriban. Ennek a hagfalnak a kései utódai egyébként a JBL ládák. A három betű ugyanis az alapító James B. Lansing nevéből származik. Az ALTEC ládák a legendás, hetvenes években kezdődött Hi-Fi - őrületnek a tanúkövei.

Az e-bay-en már 89$-ért lehetett rá licitálni, de nagyon kevés jó állapotú modell lelhető fel belőle.




Hi-Fi Museum link

Szöveg, csinálás, minden: Putyi
Fotó, szerk: Gyepmester

Szólj hozzá! | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: alkohol barkács

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr9422526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása