Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

A Kelta mindenre megfelel

2006.12.15. 07:30 | Bejegyzés írója: vakerda.blog.hu | Szólj hozzá!

A KELTA, aki tud, ezt írja nektek:

"Rájöttem! A tudomány és a technika - de akár a mindennapi élet - csudálatos világában kalandozók számos úgynevezett megválaszolhatatlan kérdéssel találják szembe magukat. Olyan kérdésekkel, melyekre nagyon sokan keresték a választ, eleddig sikertelenül. Nos, rájöttem, hogy a probléma pusztán a módszerekből fakad. A makacs, sótlan ragaszkodás a tényekhez, az úgynevezett tudományos gondolkodás és a nagyvonalú elegancia teljes hiánya vet gátat a problémák kreatív megoldásának és a meglepően egyszerű válaszok megtalálásának.

Matka ébresztett rá erre. Az imént tett fel két (szerinte)megválaszolhatatlan kérdést:

1. Miért fekszik a hátán a döglött csótány?

2. Van-e rendszer a prímszámok eloszlásában?

Nos, íme a válaszok, melyek a kérdés elhangzását követően AZONNAL megszülettek:

1. Először is pontosítsunk. Nem fekszik hanyatt minden csótány. Amely csótányt például eltapossuk, az határozottan hason fekszik. Amely csótányok viszont nem erőszakos fizikai behatás miatt vesztik életüket (ide tartozik a mérgezés is), azok, halálukat érezvén közeledni, menten rituálisan hanyatt fordulnak. Teszik ezt azért, hogy színről-színre láthassák istenüket, aki elragadja a lelküket az örök vadászmezőkre, s aki hatalmas cipőtalpként jelenik meg. Még egyetlen csótány sem látta istenét színről-színre.

2. Hogyne lenne! Mint azt mindenki tudja, a prímszámok kis kupacokat alkotnak. Ugye, mindjárt az elején van az 1, 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, 23, 29, 31, 37, aztán sokáig semmi. Aztán megint egy kis kupac. Aztán megint. Egyre ritkábban. Mégpedig azért, mert minél nagyobb egy prímszám, annál bátrabb, és annál jobban bírja, hogy nagyon messze vannak a többiektől. Néhány annyira bátor, hogy nincsen is szomszédja.

Kedves gyerekek! Ha van kérdésetek, amire még senki sem tudott választ adni, BÁRMILYEN témában, ne habozzatok feltenni! A Kelta mindenre megfelel!"

Szólj hozzá! · 1 trackback | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: okosságok kelta megfelel

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr3222532

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása