Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Falun betegek a népek?!

2006.12.12. 07:30 | Bejegyzés írója: matka | 9 komment

Az Origón van egy cikk, ami miatt kinyílt a zsebemben a bicsak. A tudatlanság, ami a vidéki életmódot burkolja sűrű ködbe a budapesti népek szeme elől, egyszerűen eloszlathatatlan...


 
A cikk itt olvasható.

A cikkben leírják, hogy a kis falvakban betegek a népek, mert nincs rendes orvosi ellátás meg nincs csatornázás és az emberek életmódja is tök egészségtelen. Ez egyszerűen nevetséges. Az orvosi ellátás hiányosságait még el tudom fogadni mint lehetséges indokot, mert egy 400 fős településen nem szokott lenni háziorvos ez tény. Viszont ami az életmódot illeti az egy határ baromság.

Azt írják, hogy vidéken többen dohányoznak.

Ez szerintem lehetséges de nem valószínű. Biztos azt gondolják, hogy faluhelyen annyira kevés a mulatságra való lehetőség, hogy a népek inkább bagózgatnak egy sarokban egész nap...

Azt írják, hogy a falusi emberek nem mozognak annyit...

Na ez viszont baromság. Falun az ámberek bicajjal és gyalog közlekednek falun belül. Ha bármi elintéznivalód akad a faluban, felpattansz a jó öreg tanyabájkra és elgurulsz a falu másik végébe ami több mozgást jelent, mint amit a budapesti honpolgár egész nap művel, amikor is leszáll a buszról és gyalogol 200 métert a KÖZÉRTig majd újabb 50 métert a lakásáig. Tovább mennék: A falusi ember gyakran bicajjal illetve gyalog megy a szomszéd faluba is...


Azt írják, hogy falun nem esznek elég zőccséget meg gyümit.

Színtiszta baromság ez a megállapítás, tekintve, hogy ahol konyhakert található (márpedig az minden háznál szokott lenni) ott általában RENGETEG zöldséget esznek. Ahol van gyümölcsfa (márpedig mindenhol van) ott igenis elég sok gyümölcsöt burkolnak (no meg megfőzik aztán finom pálinkának... ugye Drain?) . Ezek a zöldségek és gyümik még tartalmaznak vitamint meg mindent ami egészséges, nem úgy mint a teszkóban található zöldségek...

A nem megfelelő higiániáról

meg annyit, hogy pár pottyantós rendszerű budi még nem okoz vérhas meg kolerajárványt. Ahol ilyesmi előfordul az tényleg valami brutál tanyasi getta és nem ez az általános...


Fővárosi barátaink

ezt a cikket
- nem ezt, azt az Origósosat - elolvasván ismét egy érvvel gazdagabbak lehetnek, hogy a nagyvárosban élni jó. Pedig nincs igazuk. Kipróbáltam és arra jutottam, hogy nagyvárosban élni (mindent összevetve) igencsak szar. Persze ez gusztus kérdése. Mindenesetre köszönöm a háziorvosi alapellátásnak ezt az okos felmérést, mert most már tudom, hogy tök egészségtelen dolog kijárnom falura... Hülyék!

9 komment · 1 trackback | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: életmód okosságok

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr6721664

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 파워볼 2018.12.06. 02:45:02

atopic dermatitis mupirocin - Freebase percocet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoki 2006.12.13. 11:42:03

Öccsém, ezt nem hiszem el. A városi sudribunkók arra verik magukat, hogy kevesebbet cigiznek?? Ne vicceljünk má'! Ha csak azt nézzük, hogy hol nagyobb virtus (Te nem cigizel? Ne legyé má' köcsög!) a dohányzás, hánemáhogy Szittyótyüttyősön kelljen megfelelni... Érdekes módon a drogfogyasztókról nem esett szó. Pedig a városi élet és a drogfogyasztás egyenes arányosságáról már készültek tanulmányok. Persze ezek nem a picsabrácsa Origó nevű hazugsággyárban jelentek meg.

Nem eszünk gyümölcsöt??? Ember! Kimegyek a kertbe, oszt leszedem a fáról. Majdnem azt mondhatom, hogy ha nem akarom, akkor is gyümölcsöt eszem, mert beleakad a fejem, mikor megyek ki a kapun, hát akkor már csak bekapok egy almát.

Nem mozgunk. Na, ezen majdnem beszartam. Ez jelenik meg egy budapesti intézet felmérésén??? Szerintetek hány olyan budapesti (miskolci, debreceni, győri) lakos van, aki az elmúlt évben kizárólag a munkahelye, valami pláza és az otthona között közlekedett? Szerintem SOK. Nálunk viszont minden napra jut fél óra séta, mivel el kell mennem a vasúti megállóig. És nem csak nekem.

És akkor egy gyöngyszem:

Vajtó János szerint amennyivel a falusiak rosszabbul élnek például a csatornázás hiánya miatt, annyit nyernek is a városiakhoz képest, például a jó levegővel. A polgármester ugyanakkor elismerte, hogy egészségtudatosságról a kistelepüléseken nem beszélhetünk. "Megeszik a zsíros sertéshúst, nem úgy, mint a városban, ahol sokféle közül választhatnak" - fogalmazott.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ sokféle közül választhatnak?? Igen, például elmennek a Teszkóba, Osánba és megveszik a Megatrade által újradátumozott husikát. ÚRISTEN!!!!!!Gratulálok. Nem is tudom, ki mond itt nagyobb marhaságokat, bár szerintem már elérték az orbitális szintet. Szegény Vajtó Jankó, vagy az Orsz. Alapellátási Intézet, akik ezt 1. készpénznek veszik, 2. képesek leírni ilyeneket. Meg persze az Origo.
Komolyan mondom, hogy ez a cikk görbíti a teret.

Egy felháborodott, örökös falusi lakos, aki 8 évig élt Budapesten, Budán, az első kerületben a Vár alatt és a Szabadság-hegyen, és alig várta, hogy elköltözhessen erről a "tuti" helyről.

Kutyaszar, szmog, üvöltöző cigányok, őrült autóvezetők, kilométeres dugók a belvárosban, kéregetők és hajléktalanok, graffitik, második világháborús lövésnyomok?

NO THANKS.

gettószájd 2006.12.14. 00:23:00

Az egzisztencializmus kiveri a biztosíttékot....

majer 2006.12.14. 15:10:44

Márpedig akkor is kimondom: DIVATPARASZTOK!!!
Le a cenzúrával!

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2006.12.14. 15:19:09

MAJER! KÖSZÖNÖM!!!! Matkával néztük, hogy hová tűnt a kommented... ?!? Fogggalmam sincs ki a pöcs moderálta ki...

Kösz, Májer az ismétlést.

matka · http://vakerda.blog.hu 2006.12.14. 20:34:17

mi a valagam az a divatparaszt? mikor volt bármikor is trendi parasztnak lenni??? mindenesetre van íze a kifejezésnek... Tetszik ;) Ja és bocs, tényleg nem szándékosan moderáltunk ki. bár ebből a szarból már úgy sem tudom magam kipofázni. ez kábé olyan mint a vicc, amiben a parasztot félreérthető szituációban kapják rajta a tehenével. mire a paraszt csak ennyit mond: "Jóvan na, baszom a tehenet, ha mást mondanék azt úgysem hinnétek el..." :D

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2006.12.15. 08:12:10

A "divatparaszt" az olyan, mint a "gumirocker". Nem hiteles, nem őszinte, felvett viselkedésforma, ami a trendekkel sodródó, valamely közösségnek megfelelni vágyó, ingatag lelkületű, önbizalomhiányos végbélkúpot takar.

Tehát akkor mi divatparasztok vagyunk. Aha, értem.

dzsoki 2006.12.15. 10:35:55

majer meg műmájer, na, most ez jó poén? muhaha

szerintem se divat parasztnak lenni, de könnyebb fikázódni, mint megvédeni a városi lét nem létező szépségeit.

Vagy?

utazo 2006.12.16. 00:06:07

CigizeL? Buzi -e vagy?
Budapesti vagy? Buzi -e vagy?
Csak a komment miatt irkálok? Buzi -e vagyok?
Csak-csak mert... buzi -e vagy?

vidéki 2008.07.16. 04:44:31

Vagy írjuk le az igazat és jegyezzük meg, hogy vannak olyan helyek, ahol a kisebbség arányaiban kimagaslóan van jelen, fürdeni, mosakodni, ruhát mosni nem fognak, wc nincs, ha van, nem használják. Ha nincs de kapnak, akkor szétverik, ha fából van, eltüzelik. WC után kézmosás - soha.
Csatornázás már a legputribb helyen is van, csak vannak akik nem használják ki a lehetőséget. És itt persze megint nem a nyugdíjasokról van szó.

Mindenki-mindenkivel, hepatitis. Gyomorbántalmak, hasmenés, tetű, mindenféle mi szem és szájnak hányingere.

Ez nem orvosi kérdés. A vidék pedig nem csak 400 fős falut jelent. Vidék a kisváros is, tizenvalahány ezer fős lakossággal. A kisvárosok pedig jobban el vannak látva orvossal, mint a főváros. És a rendelők is profik. Ezzel szemben mi van Pesten? Némelyik kórház tiszta romhalmaz.

A mozgás jó nagy hülyeség. Érdekes volt, mikor Pesten kérdeztem valakit, hogy merre kell menni és útbaigazítást úgy magyarázta, hogy itt villamos, ott busz. Közben vagy 400 méterre volt a hely amiről szó volt. A pestiek pár száz méterért is képesek villamosra szállni.
Mi hétvégenként 30 kilómétert simán letekertünk biciklivel.

Zöldséget meg gyümölcsöt főleg a vidékiek esznek. A 8kerben biztos nincs almafa minden lakásban, de vidéken elég sok helyen van. Meg kiskert. Meki nincs. Van viszont paradicsom a ház mögött.

"Megeszik a zsíros sertéshúst"

Naná, hogy megeszik a sertéshúst. Nem tiltja a vallásuk. De mi ez a zsíros hús szöveg? Tán a Mekiben műzliből van a hamburger? Disznóvágás volt 100 évvel ezelőtt is. Dédanyám 90-en is túl van és egészséges. Pedig nem pesti, hanem vidéki. Disznóvágással együtt.

A blogírással egyetértek. Aki ilyeneket ír, az még sose járt vidéken. Ahhoz hasonlítanám, mikor valaki beszólt, hogy "vidéken villany sincs". Erre megkérdeztem, hogy akkor én hogy használom az Internetet. Erre meg hümmögés volt a válasz. Színvonal megvan.


süti beállítások módosítása