Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Adventi zenemuzsika II. - Nézzük a havat!

2006.12.11. 07:45 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 2 komment

Michael Franks


Watching The Snow

Ha ezt a lemezt felteszem (az mp3-lejátszóm korongjára), akkor már tudja életem párja, hogy visszavonhatatlanul karácsonyi hangulatom kerekedett. Michael Franks, amerikai zenész, gitáros, énekes, dalszerző lemezeit Zságer Balázs és Ákos ismertette meg velem, és azóta rajongója vagyok Mr.Blue-nak, ahogy egy dala után őt aposztrofálják. Az 1973 óta albumokat készítő Michael Franks lágy hangon éneklő jazzes, dallamos, amerikai, mégis igazán emészthető és érzékeny lemezt készített - még 2004 karácsonyára.


MF munkássága igen figyelemreméltó

Ahogy azt már említettem 1973 óta készít szólólemezeket és idén adta ki legújabb - két év és egy besztoflemez után - Rendezvous In Rio című új albumát. A cím nem véletlen, Franks stílusát igencsak meghatározta a brazil ritmus és dallamvilág, még konkrétabban maga Antonio Carlos Jobim életműve. Az 1977-es Sleeping Gipsy albumon hallható Antonio's Song  (The Rainbow) is tisztelgés a mester előtt. A mellékelt képen is ők ketten láthatók a sörösüveg és a zongora társaságában, '78-ban.

19 darab albumán temérdek kiemelkedő dal található, méghozzá annyi és olyan jók, hogy még az 1985-ös, Skin Dive címen kiadott Simmons dob, szekvenszer és szintipop-jazz-rock-fusion baromságot is megbocsátjuk neki, mert a hangszerelés ellenére a korongon átüti magát MF dalszerző tehetsége.

Watching The Snow - dallamok karácsonyra

Ez az album zenei világát tekintve a már tradícionális Franks-hangzást nyújtja. (Szintidobok szerencsére rég az ablakban.) A néhány dalban feltűnő karácsonyi effektusok nem feltűnősködnek sokáig, mégis talán még az angolul nem tudók számára is egyértelmű, hogy belsőséges, ünnepi tartalmú a lemez. Annak ellenére, hogy a "Vettem neked egy míanyag csillagot a alamínium karácsonfádra" c . dal szövege szerintem kifejezetten humoros.

Az alternatív karácsonyozás


minálunk még nem annyira elterjedt, legfeljebb azt értjük alatta, hogy épp dolgoznunk kell az ünnepek alatt. "Odaát az államokban" (sic!) bevett szokás, hogy ide-oda repkednek, esetleg családostól is a világban, és valami egzotikus helyen töltik a szentestét. Erről szól a Christmas In Kyoto, az Island Christmas (Veronica Nunn kitűnő jazzénekesnővel)  és egy kicsit a  The Way Celebrate New Year's - újév, mindegy - is.

Nagy és személyes kedvencem a lemezről a My Present, ami két változatban is szerepel rajta.

A kiemelt számokon felül az összes többi is meghallgatható itt. Az Allofmp3.com oldalán egyébiránt igen kedvező áron vásárolhatjátok meg a dalokat, mp3 formátumban. A CD, ha jól sejtem, magyarországi lemezboltokban nem kapható, ellenben internetről kitűnően rendelhető. Mindenféle angol nyelvű infót, bio- és diszkográfiát pedig Michael Franks hivatalos oldalán találtok.

Jó zenehallgatást, kellemes ünnepi készülődést kívánok, és folyt. köv!

2 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: karácsony zenemuzsika

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr4621385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

utazo 2006.12.16. 00:12:30

MF hah hja!
Hallottam már őt Gyepi yooVOLTÁ-Ból tavaly karikor!
Azt hittem, hogy az egész album egy trackban van ki írva! :-)
Mint a "tvínpíx"!:-)
Csak, hogy savazzam! hihi

Nem rossz!
Kellemes, de a karácsonyi pillanat vele, tényleg egy CD-én keresztűl hat. :-)
Ez most jó, vagy sem?

kelta 2006.12.24. 00:45:13

Az alamínium karácsonyfásat valamikor úgy tíz éve hallottam először, a Harminc perc alatt a föld körül-ben, a Petőfin, vasárnapi ebéd közben...


süti beállítások módosítása