Az emberek többsége úgy gondolja, hogy a szalonnasütés nyári műfaj. Nagy hiba. Hadd mondjunk ellent ennek a tévhitnek. - És egyben várjuk mi is a szabadban a Mikulást! Újratöltve. HO_HO_HO!
Aprítsuk föl rendesen, nehogy meglássa a Mikulás, mit műveltünk a karácsonyfákkal!
Csizmánkat, angolszász vidéken a harisnyánkat pedig éppúgy odatehetjük a tűz mellé, mintha odabent lennénk - és kényelmesebb is, mint a kandallópárkány. Várhatjuk az ajándékot!
Nahát, itt is az ajándék! :)
A finom, húsos mangalica szalonna mellé remekül illik ez a kissé túlhűtött Chardonnay. Ha nem tudjuk kivárni, hogy a szalonna megpiruljon, fogyasszunk egy kis pohárka finom, házi vegyes gyümölcs ízű szeszesitalt.
Egy efféle kerti party nem más, mint visszatérés az atavisztikus (még nem ember de má nem álat) gyökerekhez: - Azé gyújtunk tüzet, hogy meg ne faggyunk, azé piréttunk rajt hust, mer megehűttünk a favágázsba, satöbbi.
- Továbbá:
- nem izzacc
- nincsenek moszkítók
- nincsenek kíváncsi szomszédok (eszükbe se jut)
- nem kell hűtőtáskával vesződni
- hugyozni a hóba is lehet
Ha megsült a puffa-szték, a grillrácsot hólapáttal hajíccsuk a hóban.
Jó étvágyat kévánunk!
Hozzávalók: lapát, fejsze, karácsonyfa, gyufa, hus, hagyma. Idén egy kis hó is.