Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Gyermekkel a szupermarketben

2004.01.12. 19:23 | Bejegyzés írója: vakerda.blog.hu | Szólj hozzá!

Alapvetően elmondható

hogy akinek kisgyermeke van, az eleve megkülönböztetett elbánásban kíván részesülni, amennyiben ezt nem kapja meg, úgy hihetetlen arroganciával szerez érvényt vélt jogainak.Aki kisgyermekével a szupermarketben vásárol, az csak a legritkább esetben várja ki a sorát a húsos-és csemegéspultnál, és szinte mindenkor a gyorspénztárat választja púposan rakott (és gyerekkel megtetézett) bevásárlókocsijával. A legeslegritkább esetben ütközik ellenállásba, mert a gyerek jelenléte feljogosítja a társadalmi szabályok áthágására. Amennyiben valaki mégiscsak szót emel, azonnal maga mögé állítja a többséget, miközben szuggesztíven egy nyilvánvaló tényt ismételget, hogyaszongya: "gyerekkel vagyok". Ugyanakkor, ha elfoglalt, gyermektelen polgár az előírt tíz árucikk helyett tizenkét tétellel érkezik a gyorskasszához, mindenképpen felkészülhet epés megjegyzésekre és a pénztárosnő csípős kioktatására.

Vajon miért oly sürgős

a gyerekkel rendelkezők számára a vásárlás? Valószínűleg gyesen van a kedves anyuka, napjait a szappanoperák, etetés, pelenkázás és vásárlás szabta keretek közt éli, valamint a gyerekek többsége láthatóan kiválóan érzi magát a bevásárlókocsi számára kialakított majomtartó rekeszében, miközben a pénztárnál zsákmányolt csokoládét igyekszik egyenletesen elkenni saját ábrázatán, és a gyanútlan vásárlók kabátján. Fogzás esetén fokozott nyáltermeléssel is számolhatunk, s szinte minden életkorban jellemző a mögötte álló vásárló szakadatlan bámulása, az artikulátlan rikoltozás, esetleg az elszánt bömbölés.

A szülő(k) minden látható feszélyezettség nélkül gügyögnek

tüsténkednek, tisztogatnak és még a serdültebb (járni és kommunikálni képes) kisdedeket sem intik illemtudó viselkedésre (gondolok itt a "ne bámuld a nénit", "ne fogdosd a bácsi kabátját", "ne kérdezz ilyesmit a hölgytől" és a "halkabban, édes gyerekem" típusú, már-már elfelejtett mondatokra).
A járóképes gyermekek további kellemetlen kunsztjai közé tartozik, hogy a zsúfolt áruházakban kizárólag a leszűkebb, legforgalmasabb átjárókban állnak meg és onnan egy tapodtat sem mozdulnak. Szüleik általában nem figyelmeztetik őket, már csak azért sem, mert ők is gyakran hódolnak ennek a kedvtelésnek. A gyermekek továbbá szívesen nyargalnak fel-alá a szupermarket területén, vagy beleütközve a vásárlókba, vagy fékezésre kényszerítve őket, vagy pedig eltaknyolnak és fülhasogató bömbölésbe kezdenek, amelyre szinte minden esetben felcsendül az anya "Nemmegmontamhogy nerogangásszá? de neked hiábais beszélek, eeehallgass!" -monológja, amely azonban csak olaj a tűzre.

Külön csoportot jelentenek

az édesség, játék és egyéb holmik megszerzése reményében magukat földhöz verdeső, hisztériázó gyermekek, akiknek szülein legalább nyomokban felfedezhető a szégyen és röstelkedés, ám a gyermek megfékezésére irányuló módszereik többnyire hatástalannak bizonyulnak.

Nagyjából ugyanezek érvényesek

a tömegközlekedési eszközökön tartózkodó gyermekekre és szüleikre is, a gyorspénztár-effektusnak itt természetesen az ülőhelyek megkaparintásáért vívott lélektani hadviselés felel meg. Távolsági buszjáratokon és vonatokon mindez kiegészül a "Mikor érünk már ooodaaa?", a "Piisiilniii keeell" és a "Mééér van a bácsinak csak egy lááába"-típusú kérdések cérnahangú, hangos és állandó ismételgetésével, az óvodában tanult dalok-versek és a Danubius-slágerek szakadatlan interpretálásával, a testvérek élet-halál küzdelmeivel, a táplálkozással, vagy annak makacs elutasításával és a testközelbe került utasok és poggyászuk megrugdalásával, bepiszkításával, zaklatásával. A szülők természetesen nem tesznek érdemi intézkedéseket ennek megakadályozására, esetleg elhangzik néhány jelzésszerű helyreutasítás, amelyet a megkínzott áldozatok részéről egy fogcsikorgatva eldarált "ugyan-ugyan, semmiség" követ. Mert ha nem, sőt, ha esetleg az utas kiáll emberi jogaiért, máris a társadalom perifériájára sodródik, mint afféle lélektelen szörnyeteg.

Szólj hozzá! | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: életmód panaszkönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr6521065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása