Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Tévékarácsony, megint

2006.12.22. 07:30 | Bejegyzés írója: Kelta! | 8 komment


Immáron újból és újból és sokadszorra jelentkezem szubjektív ünnepi műsorajánlómmal, mely eligazít a karácsonyi tévéműsorok rengetegében. No, persze csak a három ingyenes csatornán és december 24.-én. A másik két nap úgyis (haza)látogatással, vendégfogadással meg ilyenekkel telik majd, legfeljebb estefelé rogyunk le a képernyő elé, akkor meg úgyis mindegy, min alszunk be.



Essünk túl először a magyar királyi egyes kínálatán

Ami annyira, de annyira közszolgálati, hogy a magamfajta műveletlen munkásnak első dolga lesz elkapcsolni onnan. Na jó, de most tényleg. Mindenki tudja a karácsonyi hagyományok eredetét már untig, kezdve a Stille Nachtot szerző tintába lépett kisegérrel, folytatván Brunszvik Terézzel (a kisdedóvók anyja!) aki elsőnek állított itthon karácsonyfát (amúgy ez nem is igaz, mert a sógornője, Teleki grófné volt az első, lévén német) meg a betlehemezéssel és így tovább. A gyerekeknek mondjuk lehet, hogy az efféle ismeretdermesztő kis filmek újdonságként hatnának, de én azt mondom, az ilyen infókat sokkal jobb anyutól-aputól hallani, miközben diót pucol a család, vagy mézest süt, vagy mittomén. Kiemelném azért 09.00-kor a Netkori ünnepi epizódját, mint übergáz kis színest. Lesz még balett meg musical annak aki szereti, aztán este 21.25-kor végre valami érdemleges: Thomas Hardy regénye nyomán A zöldellő fa alatt című angol film. Viktoriánus idők, angol vidéki falucska, komoly dilemmák. Majd este 11-kor a nagy attrakció, ta-ta-ta-tááááá! Varnus Xavér, mindannyiunk kedvence ad ünnepi koncertet a VILÁG LEGMAGASABBAN FEKVŐ TEMPLOMÁBÓL! (Alpe d’Huez, Franciaország). Remélem, jövőre megpróbálja csak lábbal, vagy kézenállva, esetleg egy betonkeverőből, vagy nem tudom, hová lehetne ezt még fokozni.

Térjünk át inkább az RTL Klubra

Ahol is már kora reggel 06.20-kor odatapadhatunk a Kölyökklubra. A szokásosak lesznek, részemről nekem nagyon tetszik a hupikéktörpikék nekem. A délelőtt további részére a tv2-t ajánlom, de ha igazi szart akaunk nézni, ne szalasszuk el 11.45-kor a Reszkess, Télapó! című amerikai-német förmedvényt. Sztori dióhéjban: Kiccsávó Egy szülei válnak, ezért a gyerek elhatározza, hogy nagyon jó kisfiú lesz, hogy a Mikulás jutalmul összehozza a családot megint. Persze eddig nagyon rossz kisfiú volt, szóval rengeteg helyzetkomikumra van kilátás nyilván a pálfordulás kapcsán. Ugyanakkor Kiccsávó Kettő meglátja, hogy az anyukája a Mikulással csőrözik. Ez valami félreértés (biztos apu a munkahelyi miki vagy nemtom), mindenesetre fél, hogy az lesz majd, mint Kiccsávó Egyéknél (aki egyébként az ő legjobb barátja), tehát nagyon-nagyon rossz kisfiú lesz, nehogy a Mikulás odamenjen hozzájuk véletlenül…persze ő meg nagyon jó kisfiú volt eddig, lásd mint fent, jót röhögünk majd biztosan.

A következő filmalkotás két jól ismert, agyoncsócsált karácsonyi klasszikus felhasználásával készült. Whoopi Goldberg, az elfoglalt és szívtelen tv-producer egy castingon összefut az Igazi Mikulással, akiben persze nem hisz (lásd még: Csoda New Yorkban), majd szerződteti, ám ekkor kiderül, hogy a Mikulás utódot keres (lásd még: Télapu) és persze Whoopi lesz az utód, gondolom, minden jóra fordul majd. 13.20-kor kezdődik, ha valakit érdekel.

17.10-kor végre valami szórakoztató: Segítség, hal lettem! Német-ír-dán rajzfilm, a gonosz halat Alan Rickman szinkronizálta eredetileg. Azután 19.00-kor Stuart Little kisegér, tudom, hogy mindenki látta már, de akkor is jó szerintem. Mindenesetre jobb, mint 20.30-kor a 102 kiskutya, hiába Depardieu és Glenn Close, akkor se kellett volna még egy bőrt LeNyúzni erről a kutyáról… 22.25-kor Evita, a Madonnás változat, annak aki szereti az ilyesmit (én inkább pótvacsorázok szrintem.

A TV2 viszont ígéretes

A délelőtti kínálatban tarolnak a kanadaiak, 06.35-kor kezdődik a Táncos visszatér című gyerekfilm, amelyben egy kissrác az erdőben összefut Táncossal (ő a Mikulás egyik rénszarvasa, ha nem tudnátok) és segít neki visszatalálni a gazdihoz. 08.05-kor A Grincs, Jim Carrey, jó az.

09.50-kor újabb kanadai film, elég formabontó történettel: A Mikulásnak elege van az emberekből, akik pöcsök, nem érzik át az igazi karácsonyi szellemiséget, ésatöbbi. Ezért úgy dönt, hogy idén sztrájkba lép és Hawaiin tölti az ünnepeket egy nyugágyban. A lánya(!) viszont meg akarja menteni az ünnepeket, ráveszi a fatert: ha csak egyetlen család képes megváltozni és igazi csingilingi-fahéjszagú-egymásvállánbőgünk ünnepet összehozni, akkor Mikulás halasztja a vakációt. Persze a kiválasztott család a leg-leg-leggázosabb, reménytelenebb, meglássuk, mi lesz ebből.

11.20-kor Csibefutam, Boros-Bochkor szinkronnal, ennek ellenére nagyon szeretem. 25 éven felülieknek KÖTELEZŐ 13.00-kor a Winnetou, az eredeti, Gojko Mitic-csel! Igeeeen! Ha kellően nosztalgikus gangulatban vagyunk, folytathatjuk egyből az Ikrekkel, tudjátok, a Schwartzenegger-DeVito-félével, nyócvanas évek hangulat garantált 14.50-től.

16.45-kor már el lehet kezdeni fát díszíteni, és közben esetleg fél szemmel, háttértévének fogyasztani a Csaj nem jár egyedül című tinikomédiát, (Freddie Prinz Jr., Rachel Leigh Cook), szokásos amerikai középiskolás sztori, bálkirálynő lesz az ergya lányból, fogadásból, majd érzelmi bonyodalmak, végül erkölcsi tanulság, hepiend. Az este színvonala ezzel zuhanórepülést vesz, 21.05-kor legénybúcsús vígjáték, (Esküdni mernék), majd 22.50-kor német filmdráma, melyben sittről szabadult csávó a diliházba megy dolgozni, ottan megment egy bentlakót, együtt töltenek szabadon három napot, mely megváltoztatja az életüket mintegy. (Mezítlábas szerelem) Ha bírjuk cérnával, 00.55-kor kezdődik a Távol Afrikától, Karen Blixen nagysikerűjéből Meryl Streep-pel, minőség garantált, a mulatság nem annyira.

Ami viszont megdöbbentő

Az ünnep három napja alatt a három csatornán egyetlen Julia Roberts-es film sem lesz! Meg Ryanes se. Na jó, lesz a Sorsjegyesek Nicholas Cage-dzsel, de semmi sem lehet tökéletes. Csak a bejgli.


8 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: karácsony mozgóképkuttúra kelta megfelel

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr4623810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Retek · http://vakerda.blog.hu 2006.12.22. 10:18:00

Na és a Bunyó Karácsonyig, Bud Spencerékkel? Talán elkopott a DVD? :( Ettől enmagam romjává váltam, összezuhantam, mint egy fehér törpe.
Ja, viszont most volt a hírekben, hogy Kanadában száz részeg Mikulás randalírozott egy bevásárlóközpontban. Abból igazán készíthetne a Discovery egy dokumentumfilmet...

utazo 2006.12.22. 13:08:11

Hehe a betonkeverős ST-ét megnézném, csak szurokkal megtöltve!:-)
És a csevi csézes karácsonyi vakáció, az HÓl marad?
Hja meg a Bunyó kareeig.
Meg-meg-megnézném a "Karácsonyozzon Gyurcsánnyal és Orbánnal és családjukkal" c. ismeret terjesztőt a "Hogyan párosodik az álpénisszel rendelkező hiéna kutya" alcím alatt. Paff!:-)

Retek · http://vakerda.blog.hu 2006.12.22. 15:16:35

És a NatGeón a "Vadpulykák karácsonya - a Pampák tollas rémei" c. ismeretgerjsztő? Vagy a "Száz finom karácsonyi falat azoknak, akiket épp aakor dobott ki a szeretőjük, amikor a háromszáz literes hűtőt cepelték a hetedikre egyedül, lift nélkül" a Paprika tévén?
A lehetőségek tárháza tulajdonképpen végtelen.

matka · http://vakerda.blog.hu 2006.12.22. 21:52:08

A Bud Spencer/Julia Roberts-hiány egyszerűen döbbenetes, érthetetlen és kétségbeejtő. Biztos a globális felmelegedés vagy ilyesmi!
A Xavér-koncerttel, meg óvatosan, mert amikor én utoljára hallottam az vangelisz-féle 1492-t nyomatta orgonán ugye. Aki nem akar ilyesféle élményt az kerülje ;) Bár ez a legmagasabb templony dolog feldobhatja a dolgot, de én csatlakoznék utazo kollégához és a betonkeverős verziót szeretném látni. Ha elegen írunk neki levelet vajon bevállalná? Talán a szurokkal is?

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2006.12.23. 12:00:19

De ma még lesz Julia a tévében: Sztárom a párom! :D Úgyhogy aki prekarácsonyi romantikára vágyik, nézze meg Hugh-t meg a szélesszájú kisbékát. Komment szép, komment jó. Most már.

Kelta! 2006.12.25. 07:18:35

Baszki, ezen a Karácsonyon rengeteg film szól a Mikulás családjáról. Az egyikben a Miki amnéziás kisebbik lánya megmenti a karácsonyt a nagyobbik lány és a pipogya FELESÉG ármánykodásaitól, egy másikban meg a Mikulás fia nem bír felnőni a feladathoz.
Szerintetek ne írjunk egy sztorit, amiben a Mikulás megnősül? Játszhatná Richard Gere, a feleséget meg Julia Roberts? Két legyet egy csapásra :D

balkan 2006.12.26. 20:30:40

Az idei karácsony amúgy inkább hjú grentes.

matka · http://vakerda.blog.hu 2006.12.26. 23:13:00

balkan: Azbaze! döbbenetesen sok hjúgrentes film megy. Nem is tudtam, hogy ennyiben játszik! Karácsonyi akció volt a filmügynökségeken? "Hugh Grant filmek! Egyet fizet nyolcat kap!"


süti beállítások módosítása