
Ilyen például az előszilveszteri pacalfőzés szabadtűzön, Budapesten. Persze kertváros, kertváros, merazér akkora divatparasztok mégsem vagyunk, hogy a Blaha közepén rakjunk tüzet.
Utazo kollega hihetetlen receptúrával bír a pacalt illetően, és bár tüke budapesti, pálinkája balegyenes szemed alá, pacalja körömmel gyomros a javából. Színes, szagos, videós képriportunk következik a gasztronómia bugyraiból.

A magyar konyha alapja a vöröshagyma. Ezzel kezdjük.

Hagyma ready, steady...

...done.

Szabadtűzön. Már rottyan a pörkölt alap, a fél kiló zsíron a hagyma, a fej fokhagyma, a paprika, paradicsom, és benne a hóhefér kurflik - a pacalcsíkok. Két kiló, gyomor, szép szabályosan, egyenletes csíkokra vágva. (Előfőzve!)

Hadd rotyogjon.

Utánpótlásról gondoskodni kell - még világosban, és a pálinka előtt. Később már veszélyes lehet.

Hmmm, ez az illat!

A disznóságok. Füle-farka, körme. Előre elkészítve, megtisztítva, megfőzve jól. A divatparasztság újabb előnye - van otthon vezetékes gáz meg inox fazék. A körmöt (a lábat) a hentessel messük fel hosszában, így jobban szétfő és könnyebb lesz lecsontozni.

Röcögősse

Aprítsd! SOHA ne tedd turmixba, mert odakozmál a cucc a bogrács fenekére.

Divatparasztnak kutája nem ezt eszi, hanem tápot. Ezt kidobjuk szépen.

Amikor már megpuhult a pacal (3-4 óra), beletehetjük az előkészített körmöt is mellé.

Rotty.

A bal oldali figura NEM szponzor...

...ételízesítő! :)

Na kavarni, azt kell! Gyakran.

Paprika a legvégén, hogy meg ne keseredjen. Tulajdonképpen kész is vagyunk, lehet tápolni, isteni lett.
Kenyér, uborka, pacalkorcsolyának savankás fehér kisfröcss ajánlott. Ápdét nyóc.
Pacal szabadtűzön
Hozzávalók 6 személyre
Hozzávalók 6 személyre
- 2 kg marhabendő
- 4 sertés mellső láb (legalább)
- 1 pár disznófül
- 1 db disznófarok
- 6 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- csemege paprika
- só, bors
- 1-2 egész paradicsom
- 1 TV paprika
- ½ l vörös bor, esetleg sör
- ½ kg disznózsír
J Ó É T V Á G Y A T ! ! !