Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Adventi zenemuzsika I. - Kelta hárfazene magyar módra

2006.12.07. 07:25 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 5 komment

Teskó - Winter Tales

Hárfazene adventre és karácsonyra

Amióta az eszemet tudom, van karácsony. :) És eddig még mindig hallgattunk karácsonyi zenemuzsikát ünnepvárás idején - az ünnepről nem is beszélve. Valamikor a hetvenes évek végen adhatták ki a nagy sikerű Csendes Éj című lemezt és kazettát, mely valószínűleg a legtöbb magyar háztartásban megtalálható - szép, haragoszöld borítóval - és vegyes gyermekkar énekli rajta a "Menyből az angyalt"...

Ezt a hegemóniát nehéz volt megtörni, de mára szerencsére bőven találunk igényes karácsonyi - adventi - zenemuzsikát. Ebben a sorozatban egy-két érdekesebb darabot szeretnék figyelmetekbe ajánlani.


Teskó - Csendes éj

Él Magyarországon valaki, aki  kelta hárfán játszik.

A neve Bodor "Teskó" Tibor. Ez az egész annyira titokzatosan hangzik. Már a kelták is, ugye. Kőkeresztek, druidák, ködös táj, zöld sziget. Tiszta misztikum. Nem is beszélve a hárfáról, amely - talán az orgona után - az egyik legbonyolultabb, és legmegfejthetetlenebbnek tűnő hangszer. Egyetlen magyar mestere - Teskó - remek, ünnepi hangulatot ébresztő lemezt is készített ezzel az érdekes hangszerrel.

Klasszikus feldolgozások is

találhatók a lemezen, J. S. Bach, Turlough Carolan dallamai és persze - obligát - a Csendes éj felcsendül, vagy inkább felpendül. Lemezt azért ajánl az ember, mert meghallgatta, és annyira tetszik, vagy nem tetszik neki, hogy muszáj megosztania valakivel. Esetleg mindenkivel. Nekem megvan a lemez, és azért ajánlom, mert tetszik, és szeretném, hogy nektek is tessen. Nem szeretnék átfogó esztétikai elmezést küldeni az albumról, ezt másokra hagyom. Inkább hallgasssunk bele.


Teskó - Lady St. John, Captain O’Kain, Mrs Jugde

Winter Tales

A lemez nem új, 2002-ben rögzítették, de idén ismét forgalomba került: a szerzői kiadásban, te a Hangvető terjesztésével olyan üzletek polcain is megtalálhatjátok, mint a legnagyobb magyar könyvesbolthálózat, az Alexandra. Internetes rendelésre itt van lehetőség, a CD ára 2600 HUF, és megvásárolhatjátok Teskó más cédéjét is. Már ha vásároltok még egyáltalán zenét. P2P ugye.

Ez a darab itt teljes hosszában meghallgatható, és az egyik kedvenc ír kalsszikus dalom. Címe  The Royal Pricess, és Teskó Suntraide c. lemezén található.


Teskó - The Royal Princess

Jó szórakozást és kellemes ünnepi készülődést kívánok!
Folyt. köv.

5 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: karácsony zenemuzsika

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr6021293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2006.12.07. 09:33:35

Egy aprótka kalapotka, benne tatka MATKA motka. Nevekkel nem viccelődünk! :P

dzsoki 2006.12.07. 22:39:45

aszittem, valami gagyi Tesco gazdaságos CD lesz itten ajánlva, iszonyatos feldolgozásokkal. Hát nem.
(Irigylem Teskó Tibort.)

micsoda anzsambman :D

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2006.12.07. 23:56:07

Nekem hat húron is nehéz kiigazodnom néha. Nemhogy huszonharmincon ... :I

matka · http://vakerda.blog.hu 2006.12.11. 10:19:22

aprótka kalapotka... :D ez olyan szar, hogy az már jó! :D

Nevekkel nem? Nemá! Mérnem?

Pedig tudok egy jót arra, hogy "Gyepmester" ;)


süti beállítások módosítása