Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Megőrűsz, megőrűsz! - Budapest TV

2009.01.12. 07:19 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 6 komment

A Budapest TV - így 2009 elejére már jócskán elérte azt, hogy tudjuk hova tenni, ha előkerül a csatorna neve, mondjuk egy beszélgetés során. Nem feltétlenül tudatos ez a branding, mindenesetre az oblegagyi, az igénytelen, a döbbenetes, a balkáni és a ciki szinonímájává vált a fővárosunk nevével jezett televízió.

Szombat este kapcsolgattuk asszonnyal a tévét, sehol egy jó műsor, nekünk tetsző, így késő este. Egyszerre gondoltunk rá: nézzük meg a BPTV-t. Ott bármi megy, mindig lehet rajta röhögni! És tényleg. Odaszörföltünk, és a csatorna megannyi zenés szórakoztató műsora közül a legeslegjobbikat sikerült elcsípnünk. A szombat estit, amelyiket a Poór Péter vezet! (Kicsit zavarban vagyok a műsor címét illetően, mivel a port.hu-n az van, hogy Komáromi Pisti - ex-főrendőr, lírikus tenor, reneszánsz karakter - vezeti a "Töltse velünk a szombat estét" c. műsort, de legyünk jóhiszeműek, ez csak a Mátrix hibája.)

Elég az hozzá, jó órán keresztül vinnyogva röhögtünk, a magukat telejesen komolyan vevő elődaókon. Poór "Ajjaj fekete vonat" Péter pozícióban felejtette a hangját, mintha minden pillanatban készen állna a jól ismert slágere elénelkésére. Sorra felkonferálta a mutatványosokat, úgy mint: az önjelölt primadonna, aki soha semmilyen operettben, színházban nem játszott még, a Zámbó Jimmy-epigon, aki kétfős tánckarával érkezett, de csak az egyiket merte mutatni a kamera, mert a másik folyamatosan elrontotta a balettot, Iksz Mariska, akitől megtudjuk, hogy megjelent a nyolcadik lemeze, a fullos vendéglátós zenekar, van szaxofonos gádzsijuk is, (akiket Magyarországon nem lehet másképp hívni, csak MARCELLINÁNAK), a szinkronszínésznő, akit színésznőként aposztrofálnak, és aki a zongorista saját számát énekli magyarul és angolul, ami olyan, mintha egy jazz stanadard gyűjteményből lenne kifénymásolva, és még sorolhatnám, de persze maga a mester is dalra fakadt a műsorfolyam egy-egy pontján.

Igaziból az összes fellépő mind-mind nagyon karakteres, illetve feleségemet idézve "legalább valamilyen". Az egyetlen gond, hogy a Budapest TV, mint valami állócsillag, évek óta vonzza maga köré azokat az embereket, akiknek Isten a jóizlésből szűmarkúan mért, és az értékrendjük sem fejlődött a képességeikkel arányosan. Természetesen mindig tisztelet a kivételnek, hiszen valamiből élni kell, és sokaknak még ez a műsor, csatorna is reklámlehetőség, hívni fogják haknira, falunapra, bálba. Tehetséges emberek is élnek ebből. Csak hát nem jó korpa közé keveredni...

Itten lehet szemezgetni a Budapest Televízió zenés műsoraiból.

6 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: zenemuzsika mozgóképkuttúra

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr72872165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoki 2009.01.12. 13:57:45

Az van, hogy a Budapest TV, ha jól tudom, bárkinek ad műsorfelüleT, ha fizet. Ez néhány műsort megmagyaráz.

Voltam a központjuk környékén. Egy lepattant gyárépület, aminek az egyik kapuja mellé ki van rakva a tévé logója. Bent van egy (két) stúdió, oszt annyi. Persze azt nem hiszem, hogy Poór fizetett volna. Nem tudom, talán van ilyesmire igény? Aligha hinném. Tényleg nem tudom.

matka · http://vakerda.blog.hu 2009.01.12. 22:55:05

igen, visítva röhögés vagy döbbenten elkapcsolás, ez a BPTV. Majdnem annyira durva mint a Vidám Vasárnap...

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2009.01.13. 08:01:37

Az antihősök korszaka minálunk valahol Uhrin Benedekkel kezdődött, ha jól sejtem. Namármost a BPTV pedig egy valóságos Ántihős Komplexum. A percenként fel- és letűnő médiaképtelen antihősök száma igen magas! Míg a nagy kercsatornák celebshowiban feltűnő félperces ismertségükben lubickoló niemandok unszimpatikusak és fejbetávkapcsolózandóak, akcentusos messiással egyetemben(!), addig ezek a mi kis antihőseink, a kis Szalacsik, Polgárjenők, Benedek bácsik, levitézlett csepürágók, elhízott mutatványosok, önjelölt tehetségek pedig szeretnivalóak a maguk furcsa idiótaságával együtt.

balkan 2009.01.21. 11:08:13

Én kétszer is voltam bent. És mit vittem oda mind a kétszer? Pénzt...

Putyi 2009.01.22. 20:41:10

Magam is jártam már a stúdióban. Amatőrség minden téren. Hogy miért van ez a televízió? Én úgy tudom, ez is egy pénzmosó..


süti beállítások módosítása