Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Google élményszimulátor

2008.01.10. 00:12 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 15 komment

Aki még nem tudná, a Google Earth újabb verzióiban elérhető egy beépített és egyben elrejtett játék. Konkrétan egy repülőgépszimulátor. Én a Webisztánon - amelynek lelkes olvasója vagyok - értesültem róla anno. Itt és most a saját tapasztalataim alapján szeretnék kedvet csinálni hozzá, vagy legalább a kipróbálásához. Flight Simulator in Google Earth.

Gyorsan a tények


Angol billentyűzetkiosztásnál (Windowsnál  BalShift+Alt) az Alt+Ctrl+A betűk lenyomásával lehet előhívni. A játék előcsalogatásával egyszer kell csak megbirkózni. Azután a Tools menüből már elérhető.

A menüben három opció közül választhatunk: Jelenlegi nézet, listából kiválasztott repülőtérről való indulás, és az előző állás betöltése. Tehát akár az Alföld közepéről is felszállhatsz, meg a mentett állásaid is maradnak. Hozzáteszem, hogy ha mondjuk Ferihegyről akarsz felszállni, ami nincs listázva, elég odanavigálnod magad, és elindítani a Flight Simulatort. Két repülőgép áll rendelkezésedre, az F16-os, (fegyverzet nélkül) és a Cirrus SR-22.


Békével jöttünk

A szimulátor Google Earth-be kerüléséről nem tudunk sokat, egyszer csak beletették. Hálistennek. Én mindig szerettem térképeket bújni, a Google Maps-et is gyakran használom, de a 3D-s Google Earth-el órákat tudok szájtátva eltölteni. Ez az időtartam pedig a szimulátor miatt egyre csak nő. :)


Wannabe Bessenyei

Welcome to Hungary

Ha megkeresel egy magyarországi repülőteret - Hungary Airport - a current viewból máris indíthatod a felszállást, és ha az F-16-ost választottad, hamar rájössz, mennyire kis ország ez a miénk. Pillanatok alatt a határon vagy, észre sem veszed. Élmény a Balaton, általában véve a kiemelkedőbb domborzat, meg amikor rájössz, hogy CTRL+nyilakkal nézelődni is tudsz haladás közben, és látod az alant elsuhanó térképetájat meg Weöresmarthy Mihályt.


Megtámadjuk a Badacsonyt

A fent említett oldalról kiderül, Magyarországon számtalan reptér van, na jó, legalábbis úgy 40-50 - már amelyik üzemel. A szatellitről mindenesetre látszik, így nem csak Ferihegyen, de mondjuk a farkashegyi füves pályán is landolhatunk Budapesten, vidéken meg Győrszentiván-Bőny, Taszár mellett az Aeromedia cég papkutapusztai füves reptere vár bennünket, ha megtaláljuk.


Ferihegy 1

Farkashegyi reptér, a budai oldalon


Taszár, beton. Irány észak-északnyugat!

Hello wodrl world!

A hazai pálya után jöhetnek a nagyvilág nevezetességei. New Yorkot csak annak ajánlom, aki nem parázik, hogy beleszáll a megmaradt felhőkarcolók valamelyikébe, mert Manhattan telis-tele van 3D-s ojjektumokkal.


Nevi Jork, a Battery Park felől

Amerikában persze repülhetsz a Grand Canyonban, a Nagy-tavaknál, vagy akár Key West-ről indulva A havannai Varradero reptér felé. Délebbre pedig érdemes meglátogatni a rio de janeiro-i Antonio Carlos Jobim International Airportot.


Grand++

Európában elsuhanhatsz a Cote D'Azur fölött, lecsulázva a nyaralókat, határain megtekintheted Gibraltárt vagy a Boszporuszt, netán az Ural vonulatát, a görög szigetvilágot, tele repterekkel, de Cipruson is van mit nézni: a sziget északi részét lakó török ciprióták hatalmas zászlaját látni az egyik észak-ciprusi kopár hegyoldalon.


Elnézést, ez a rész török még?

Egy négyzetkilométer körüli a területe. Ázsiába révedve Himalája az alap. Llászában is van reptér, keresd csak meg! ;) Ausztráliában meg ugye bárhova, még az Ayers Rock tövébe is lerakhatod a vasat. Ha mered. Én egyszer egy csendes-óceáni szigeten landoltam, nem volt rajta semmi más, csak egy kis sík terület, meg egy ormótlan tűzhányó. Chilében tűzhányók szintén. De hát nagy a világ, még ha el is fér a desktopodon. Van mit nézni és felfedezni rajta.

Irányítás

A hivatalos leírást itt találod. PageUp/PageDn a gázkar, nyilak föl-le a magassági kormány, balra-jobbra csűr, Shift+bal/jobb pedig az oldalkormány. G mint gears a futómű, F mint flaps a fékszárnyak (Shift+F kiengedi őket.) A legfontosabb billentyű az irányváltoztatás szempontjából tapasztalatom szerint az 5-ös. (numpad vagy sima). Ez ugyanis fixálja a botkormányt, és megakadályozza, hgy túlhúzd kanyarodáaskor a gépet. Stabilizál. Ha nem akarsz bénázva orsózni - használd! Földön a . és a - billentyűkkel fékezel (bal és jobb kerekek). Egyébként joystick enabled, nekem sajnos nincs. Egér is irányítja, csak bajosan. Ez a kiosztás egyébként szinte szabvány, a Microsoft polgári repszimulátorában, a Flight Simulator szériában is  nagyjából ugyanez.

Aki szereti a repülőgépszimulátorokat, és játszott is már velük, az ismeri azt az érzést, amikor sikerül végre finoman a kifutópálya közepére tenni a jószágot. (Felszállni egyszerű, csak nyomod a gázt, és kellő sebességnél magad felé húzod a magassági kormányt.) A könnyű landolást ugyan nem könnyű kivitelezni, de endorfintermelő hatása miatt különösen ajánlott.

Soft landing, dudes!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

15 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: google gamma

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr74291579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matka · http://vakerda.blog.hu 2008.01.11. 09:00:08

Hát ez beszarás, ekkora pihent szarságot ritkán lát az ember, de amúgy viccesnek tűnik ;)
Ha legközelebb felinstallom a gugliearth-öt, feltétlenül kipróbálom, kösz a tippet!
Amúgy meg nem akarok okoskodni de NEM ez a FS default controlja (legalábbis nem a 2004-é amit már rojtosra játszottam és játszom folyamatosan)

matka · http://vakerda.blog.hu 2008.01.11. 09:03:37

Ja! az előnye az ennek a cuccnak, hogy ez "igazat mond" a MS Flight Simulatorral ellentétben. A FS2004-ben rendszeresen Taszárról szálok fel meg le (az van a legközelebb Kaposvárhoz ugye :)) és a játékban megjelenített taszári reptér... ööö... hát még csak köszönőviszonyban sincs az eredetivel...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.01.11. 17:36:55

ez kúúúúúúúúúúúúúúúúúrva jóóóó!!!!!!!

utazo 2008.01.12. 11:32:56

Kibbaszottúl le védhették még a pixel-plakát toronyházakat is, ha nem találtam olyan pix-et, amiből keresztben ki áll egy csillió tonnás monstrum human-air-bus, lángolva, és az összes többi pirotechnikai-látvány effekttel meg paprikázva...
Haj, de elszárnyaltam... ilyen képet nem láttam, mert Gyepmester nyilván nem - kacsintás - próbálta meg a khrest.
:-)
Amúgy tényleg élmény lehet, bár magam nem játszottam vele.
Kinézetre mindenféleképpen cool és persze free.

Retek · http://vakerda.blog.hu 2008.01.16. 09:32:48

Nézzétek meg Madeirát! Én néha vissza-visszakapcsolok flight sim nézetből és böngészgetem a helyben készült képeket. Maga a táj is lélegzetelállító, de a képek némelyike... ááá. Amikor a szentimen tál is.

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2008.01.18. 04:48:23

Wann das Sentimen ist auch Tahl . ;)

Nekem nagy kedvenceim a szigetek, szigetcsoportok. A Falkland-szigeteken időztem sokat, miközben azon tűnődtem, mi lehetett azon a három birkán annyi háborúznivaló '82-ben, aztán a Baleár-szigeteket tekintettem meg - Mallorca, Menora és társai (a Mallorca kiejtette a Real-t a Spanyol Kupa szerdai fordulóján, visszavágó meccsen, idegenben, hoppá!)

És hát nem csak a tájat nézem auch én sem: Panoramio nagy ötlet. És még hánydemennyi fotót küldhetnek népek, mi? Ez csak a sűrű rostán szűrt tartalom. Meglepődés teteje, amikor egy rossz felbontású vidéken járva megtekintesz már egy ott készült fotót, aszt hoppá.

Jut eszembe: Érdemes ráflesselni kicsit Lake Havasu-ra, az egyesült államokban. Arizonában, a sivatagban található a tóval azonos nevű városka, és legfőbb nevezetessége a London Bridge. Az EREDETI. Megvették. Lábon. Összerakták. Arra verik. Magukat.

Madeira: Ki gépen száll fölébe, annak csipke e táj? Megnézzük. :)

matka · http://vakerda.blog.hu 2008.01.19. 13:17:40

Van a röfülőnek fizikája, vagy "csak úgy" röpköd?
ha majd újrarakom a gépet, teszek föl gugliearth-öt, de addig... de bizisten kipróbálom ;)

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2008.01.19. 14:46:01

Hö. Hát hogyne volna. Hat rá a gyorsulás, a stall, meg hogy ha nulla gázzal és 100% flaps-el vitorlázol 500 lábon, az is hat. :)

A VILÁG LEGNAGYOBB REPÜLŐGÉPE

Ma látogat Ferihegyre az An-225-ös. (Mrija)

További itt: www.google.hu/search?q=antonov+225&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

Meg itt:en.wikipedia.org/wiki/Antonov_An-225

MS Flight Simulator repülhető modell: games.softpedia.com/progDownload/Microsoft-Flight-Simulator-2004-Antonov-AN-225-Download-21673.html

Acthung: NAGY!!!!!

matka · http://vakerda.blog.hu 2008.01.21. 13:59:20

Bakker, reggel halottam a rádióban, hogy a népek panaszkodtak, hogy a Ferihegyi reptéren megvették a teraszbelépőt, oszt lófaszt nem láttak az antonovból, mert akkora dunyha köd volt :(
de ahogy nézem a wikipédián... ez a gép NAAAAGY :o

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2008.01.21. 20:58:57

Nem, az ANCSA GIGABRUTÁL NAGY. :)

Azonkívül gyors. Legalábbis repszimben. Elkeztem fordulni egy lájtos jobbost felszállás után, néztem kicsit a tájat, és már a Felvidéken jártam.

...és közben a raktérben a Művészetek Palotáját szállítottam.

killllll 2008.07.04. 17:33:39

Vörösmarty pls

erno12 2008.07.24. 20:29:26

hol lehet letölteni

Retek · http://vakerda.blog.hu 2008.07.28. 08:43:02

erno12: biztos csak a képeket nézegetted, mert a cikk első mondata pont arról szól, hogy hogyan lehet bekapcsolni ezt a nagyszerű featúrát. Ráböksz - nem külön-külön, hanem egyszerre - a fent említett gombokra és láss csodát, ott lesz a szimulátor. Nem, komplett repülő nem fog beparkolni hozzátok a negyedikre, senem az udvarra - pedig az milyen jó lenne, most nyomnék is egy györs kört az Adriára...


süti beállítások módosítása