Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Végre szól a Petőfi MR2 Sándor Rádió

2008.01.05. 07:24 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 12 komment

[Online adás erre] Évek óta először tátva maradt a szám egy magyar, országos sugárzású rádió hallgatása közben. Azért hangoltam a frekvenciára (Budapesten FM 84.8 MHz, máshol meg ennyi ) mert mondta Zságer-Varga Ákos, hogy a Petőfin már mentek az új Zagar számok, még megjelenés előtt, és hogy az új mr2 az ő fő támogatóik egyike. Nagyot néztem akkor, bennem ugyanis a Petőfi Rádió egyértelműen valami anakronisztikus, "vidéken biztos hallgatják a hírek meg a rádiókabaré miatt" adóként élt. Úgy 2001-ben jártam is a Bródy Sándor utcában, és hát mit mondjak... Szalagon, asztalon vágták a riportokat. Értsd: szalag elvág, összeragaszt! Miközben már 1994-ben a legtöbb vidéki kereskedelmi rádióban is minimum PC-n vágták a riportokat és szerkesztették az adást. Tapasztalatom szerint.

Nincs kabaré, van viszont Emil Rulez

Emlékeztek, hogy úgy 2004-ben vagy talán még korábban a Kispál, az Emil Rulez meg még néhány csapat fölállt, hogy megmondja a magáét a sok csúnya, roszul szerkesztett kereskedelmi rádiónak, hogy mért nem játsszák őket? Mi lett a vége? Ugyanúgy nem játszották őket. 2007-ben meg jött ez a nagy arculatváltás, és íme, magától játssza egy ekkora múltú, ám megújult csatorna az összes akkori lázadó dalait. Végre el kéne mondani a többi rádiónak is, hogy:

1. A magyar zene nem rétegzene 
2. Nem csak a mainstream popzene a zene 
3. A hallgatók véleményére adni nem kell félnetek, jó lesz.

Ajnánlom önöknek, tökjó: Teszkó, Brazil, Vámpír

Személyes kedvenceim is vannak már az új Petőfin.

Dobtam egy hátast, amikor azt hallom, hogyaszongya a Kaukázus:
"És utána felmegyek az iWiwre / Megnézem, valaki / bejelölt-e / Sztriptízre, vagy orálra, / Vagy akármi jöhetne utána." (more szöveg itt) (video itt - külön figyelmet érdemlő video-válaszok!) Nem kellett sokat várni a refrénig, ahol konkrétan Teszkózik az előadó, ami már a mai nagy, magyar valóság, így csupa kisbetűvel. Társadalomábrázolós, és mindamellett poén is. Röfrénbe Teszkó?!

Louie Austen a latinos gyöngyszeme ismét nagyon bejött. Brazil. Ez nem mély, viszont mélyen helyeselhető tartalommal bír.
"Life / Is so simple / Life / In Brazil."
Annyira easy, hogy szétesik. Nagyon jó hang, fíling, és ami az érdekes, hogy rendre adnak latint, nu-bossát, meg fellatinosított popdalokat (Unchain My Heart) a Petőfin, Louie csak az egyik legszeretnivalóbb közöttük.

Péterfy Bori Vámpírja zseniális. Érne egy külön posztot a lemeze is. (Myspace) (Video, de nem vámpíros, hanem Labambás) (szöveg, vámpíros) Aki még nem ismeri, mindenképp hallgassa meg a fenti linekre való kattintások segítségvel!
"Előző életemben denevér voltam / nappal aludtam, éjjel éltem én / Vakon repültem, de Rád találtam, / Megharaplak, mert a véred az enyém"

Még sok előadót sorolhatnék, pl. Barabás Lőrinc, Katan, meg persze vannak a nagy külföldi szátrok, Dave Gahan, Moby, meg néhány olyan zene, amit nem hallgatnál soha amúgy, ha nem lenne a rádiód idetekerve.

Összességében tehát

Aki a Petőfit szereti, az szereti, aki meg nem, az nem. Mindenesetre van menekülési útvonalad, ha nem akarod aznap 28-adszorra is meghallgatni a Desperadótól a Táncoljt az egyik változatos zenei kínálatú kereskedelmi rádió hullámhosszán.

12 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: rádió zenemuzsika kuttúra

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr39285347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

utazo 2008.01.05. 09:46:31

Öhhh...ELSŐ:-DDD

utazo 2008.01.05. 09:52:48

Hja a lájf szó szimpöl a cool:-DD

33 éves vagyok teszkó dolgozó aka árú mozgató menedzser:-PP

Egyedül repültem, de rádtaláltam slalala is pöpec: anyámnak olyan, pl, mint a köztársasági szállj L kis madár anno NAGY kedvenc slalal-la, so yoo.

matka · http://vakerda.blog.hu 2008.01.05. 15:50:39

A legkisebbisszámítTESZKÓ!
az új Petőfit nagyon karaj! nagyjából eztet meg rádiócafét hallgatok rádiókban (no meg a 1.fm-et de az nem ér...) aki meg kabarét akar, az tekerjen (tekerjen! :)) a Kossuth-ra, a kabarécsütörtök az meg sajnos nincs már, de van helyette egy valóban hallgatott, igény zenei adó. sztem jó csere volt ;)

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2008.01.06. 09:16:49

Igen, át lehet tekerni a Kossuthra! Nekem eddig - főleg, ha beszélgetős műsor volt, vagy híreket olvastak - úgy tűnt, hogy három Kossuth Rádió van, csak mindegyiken más műsor megy éppen.

Gyermekkori emlékeim közé tartozik az a furcsa érzék-összefonódás, amikor a nagymamámnál a Sokolból megszólalt Richard Clayderman zongorájából a "Let it be". Vagy akárkiéből is. A déli hírek előtt. Időkitöltésnek. Azóta, ha falun vagyok és déltájban húslevesillatot érzek, a képzeletemben megszólal a Let it be. Szegény én. ;)

Terveüdekszi 2008.01.08. 13:02:00

No igen. A Kossuthon, (régi) Petőfin általában olyan műsorok vannak, hogy nem elég hallgatni, kicsit gondolkodni is illik mellé. Ez nagyon sok embernek nehezére esik, így csak annyit sikerül nyáladzó szájjal ordibálni hogy a MR monnyon le! Igen, nekik ott van a desperádó vagy mi a fene. A Petőfit meg nem nagy felfedezés 2008 januárjában megtalálni. Főleg nem elcsodálkozni a felhozatalon amit sugároznak. Ezek a zenék eddig is léteztek, hallgatták őket.
A következő mi lesz? Felfedezi valaki, hogy Ady micsoda nagyszerű költő volt? :-S

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2008.01.08. 20:00:32

Ki mondta, hogy 2008 januárjában találtam?

Ady Endréről szerintem bármikor el lehet mondani lelkendezve, hogy micsoda nagyszerű költő volt, bár a párhuzam szerintem azért nagyvonalú. :)

Szerintem van olyan olvasónk, blogger kollega, aki nem hallgatja egyfolytában az új Petőfit. Sőt, garantálom, hogy van olyan újszülött olvasónk, akinek ez a vicc teljesen új. Egyébként meg arról írok, amiről akarok. pláne a mai magyar zenéről. Jogom és kedvem van hozzá meg kutturális küddetéstudatom.

Én speciel nagyon szeretem a beszélgetős műsorokat. Főleg közéleti és kulturális témában. Kossuthon, és még számtalan rádión, főleg esténként remek ilyen műsorokat találsz. Az Info Rádión például épp folyt egy igen érdekes beszélgetés: Az, hogy a mai irodalom-oktatás Radnótiig jut el, mint modern költészet, - aztán se kép, se hang, pedig már több, mint 60 éve meghalt - pont olyan, mint ha Ady Endre nem tanulhatott volna Petőfi Sándorról. És így stílusosan a cikkben szereplő mindkét költőóriást is megemlítettem. Azt hiszem talán a beszélgetésben szintén részt vevő kortárs költő, Kukorelly Endre szájából hangzott el, hogy az ének-zene okatatás reformja kapcsán el tudná képzelni azt is, hogy a Kispál és a Borzról is tanuljanak a fiatalok. Mert meghatározó, és mai, és nem követelmény, hogy a művész, akiről tanulunk, halott legyen.

utazo 2008.01.18. 17:04:23

És Elvis?
Rakjuk be tananyagba!:-P

Nah meg Gyözikét, Manú(!) Csáó(!) mellé.

De akkor inkább Peter Gabrielt!:-RuleZ

utazo 2008.01.18. 17:08:29

Tananyag lesz viszont az öszödi-beszéd, nah az tuti - boldog szülinapot amúgy is annak!

Zeneileg hol tartunk tananyagban?

Rokker Zsolti, 50 Cent megérdemelné, hogy kellő helyük legyen benne.
Bob Marley is!

utazo 2008.01.18. 17:11:57

Most olvastam a cikked Gyep.
Meg kerestem és tényleg tök yoo egy állomás, ez a Petrétei Rádió, vagy mi.
:-D
És tényleg Petrétei a tulajdonosa, vagy most hogy?
Tök yoo, hogy svájci rádiót is hallgathatok már a kocsiban.
Hihihi

matka · http://vakerda.blog.hu 2008.01.19. 13:19:53

a Loui Austen brazilos számából a kedvenc sorom:
"I love their tits, I love their ass"
éljenek brazil csajok! :DD

Retek · http://vakerda.blog.hu 2008.01.22. 13:39:11

"C'mon, pussy lovers!"

És még:

BOOTY LOVERS, UNITE!


süti beállítások módosítása