Vakerda

Szubjektív blog:magazin

Az mmmportal.fw.hu és a vakerda.atw.hu jogutódja és hagyományainak továbbbvivője, mondjuk ki: felvirágoztatója.

Ez egy közös blog, ide bárki írhat, akit a témák lendületbe hoztak, és aki már regisztrált a Blog.hu-n. Meghívót kérésre küldünk, hogy közösen bloggolhassunk.
Kommentezni ér, regisztrálni hozzá pedig nem kötelező.

Email címünk: vakerda@gmail.com

NEMÖ!

Vakerda galéria

Linkblog

Friss kommentek!

  • Jutai_Péter: everv (2014.02.04. 09:39) Kelta karácsonyi műsorajánlója
  • A Kelta: Óóóó, miccsoda mézeskalács! :)) a disznó nagyon türül! Idén először nem ajánlottam tévéműsort, és ... (2013.01.11. 16:52) Boldog Karácsonyt...
  • Iván Gábor IGe: Amennyiben érdekel valakit ajánlom a következő szakblogot: egely kerék kisokos A para-kutatók nem ... (2012.06.01. 10:53) restauráció I.
  • Gyepmester: Köszi Matka. És az is egyértelmű, hogy Lord Zukken von Vaderberg irányítja a halálcsillagot? ;) (2011.04.07. 15:03) Miért halódik a portál? III. - avagy nem is
  • Gyepmester: @_____________: Ilyen nickkel bátorkodol? nem is tudom, mért írok ilyen kommentet, mikor egy perce... (2011.04.04. 07:44) Az IGAZI Vakondtúrás Torta

RSS Vaker

Közvetlen Ajánlat

Hová teszed a karácsonyfát?

2008.01.06. 15:36 | Bejegyzés írója: Gyepmester | 5 komment

Ma vízkereszt napja van ami egy évről-évre állandóan ismétlődő problémával szembesít bennünet: Mi legyen a fával?



A legzöldebb valószínűleg az lene, ha be se vinnénk a fát, hanem kint hagynánk az udvaron, így vízkeresztkor csak a díszeket kellene leszedni róla. Ez a fa bárhol lehetne, akár az erdőben is. Környzettudatos, riszájkling-fan polgártársaink komposztálhatják is, vagy be is fűthetnek vele faelgázosítós kazánban. Ha már amúgy is gáz a fa, sokkal egyszerűbb ezt a megoldást választani. A közterületesek igazán kitehetnének karácsonyfazúzó gyűjtőkonténereket a szelektív hulladékgyűjtő szigetekre. Belelőhetnénk őket a napba is, és a visszanyert naphőt átalakítva mintegy 30.000 300.000 vagy nem tudom lakást el lehet látni elegendő távhővel, ami a mai energiapolitikai helyzetben komoly perspektívaként állítja elénk ezt a lehetséges megoldást. Ha kellő méretű fával bírunk, és kézügyességünk is van hozzá, minden évbn egy újabb fenyőbútorral gyarapíthatjuk lakásunk enteriőrjét. (A tűlevelek újrahasznosítását illetően már kikértük Bram-Hatha Sing chandigarh-i fakír, jógi véleményét.)

Azért idén mi tényleg megpróbáltuk - megérdeztük, hogy mennyi a földlabdás fenyő? -Ugyanannyi, mint a másik.
-De ezt ünnepek után vissza kell hozni, ugye?
-Dehogy!!! (röhög) Énnekem aztán nem, azt csinálnak vele, amit akarnak!


De szerintem a legegyszerűbb egyszerűen lehajítani az ablakból a lakótelep közepére. Oszt jó napot.

5 komment | Beküldöm a Blogter Alternatív címlapra!

Címkék: kép karácsony életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://vakerda.blog.hu/api/trackback/id/tr7287004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matka · http://vakerda.blog.hu 2008.01.06. 18:28:11

És igen Gyep, rámutattál a lakótelepi problémák egyik legcifrább fajtájára.
Az asszonnyal az idén elkúrtuk. Nem kicsit. Lucfenyőt vettünk, mert "jajj, hamvas gyermekkoromban mindig lucfenyőnk volt és annak milyen jó az illata!". Ja, illata az van. Meg eldobja a tűveleit (majdnem az összeset) vízkeresztig. Tegnap nézegettünk a fát, vagy legalábbis ami megmaradt belőle, mivel tűlevelek híján már nem az a helyre kis karácsonyfa volt, amit elérzékenyülve díszítgettünk, hanem ez már egy csúful felkopaszodott kóró lett. Mi a faszt csináljunk a fával? Az erkélyről lehajigálás természetesen előjött mint opció, ám akkor az egész nappalin keresztül kell cipelni a fácslát, ergó a drága szőnyeg tele lesz tűlevéllel. Nem jó. Ha a lépcsőházon keresztül viszem le a konténer mellé, akkor az előszoba és a lépcsőház lesz tűlevélborítású. Nem jó. Mit találtuk ki hát az én asszonykámmal? Ott ahol van a fa, szétvágtuk őt papírvágó ollóval (csak az volt otthon bázz!) 30 centis darabokra, majd belehelyeztük egy szemeteszsákba, a lehullott tűleveleket pedig összesöpörtük és utánahajítottuk a fa-roncsoknak a zsákba. Igazán kompakt kis csomagocska lett és lazán belefért egy 60 lityis zsákba amit aztán lazán levittem a szemétbe. Sokáig tartott? Igen. Bökött? Mit állat. Más egyéb? Még a tököm is gyantás lett...
Senkinek nem ajánlom a fentebb leírt módszert. De komolyan!

Retek · http://vakerda.blog.hu 2008.01.06. 19:55:27

Ebből látszik, hogy én ajánlottam neked, matka... :D

Gyepmester · http://vakerda.blog.hu 2008.01.06. 20:20:59

Juhé! Én egyszer egy 3 méter 20 centis fával csináltam ugyanezt - bár szerszámom azért volt hozzá. Abban az évben került szúnyogháló az ablakra, amin keresztül ki szoktuk hajigálni a fát vízkeresztkor... :S Ezért szétoperáltam, és a Matka által leírt módon vittem le a fát, utána meg szépen összetakarítottam magam után az utcán, a lépcsőházban, meg a lakásban.

A legszörnyebb az, hogy az órával azelőtt még délceg nordman milyen megalázottan festett a kuka mellett, szanaszét szabdalva.

Emlékeztek még a 80-as évek végén sugárzott reklámra? "-Hová teszik? -És hová viszik?!" Ez egy rendes tévéreklám volt, amiben felhívták a "lakóság" figyelmét az exkarácsonyfák esztétikus eltávolítására és a lakótelepen elhelyezett konténerekben történő-való ideális elhelyezésére kifolyólagosan, mintegy.

Liftes házban ki lakik? Lakott? Látott már? Tűlevél a résekben, a küszöb alatt, és szerintem centi vastagon az akna alján is. Még nyáron is. :D

matka · http://vakerda.blog.hu 2008.01.07. 10:02:25

Retek: akkor téged terhel a felelősség a szopásaimért!!! :D

cydor2 2009.02.13. 16:08:41

"De szerintem a legegyszerűbb egyszerűen lehajítani az ablakból a lakótelep közepére. Oszt jó napot. "

remélem az ablakod alatt áll a kocsid és azt zúzod össze vele :-))
ha véletelen a Terike néni ment éppen ott az már kellemetlenebb...

"Környzettudatos, riszájkling-fan polgártársaink komposztálhatják is, ..."
jaja, a szobában komposztálod és mulchozod vele a fikuszt, meg a balkon-muskátlit! de komposztládát is rakhatsz a nappali közepére, így a szotyi, és mogyoróhéjjatat sem kell messze vinni az esti film után.

de tábortüzet is rakhattok belőle a parkettázott nappaliban a gyerekek ( és a tűzoltók) örömére...
(előtte köss gyújtogatásra vonatkozó lakásbiztosítást!)

nálunk egészen február elejéig megmarad a fa, hol az erkélyen, hol a lépcsőházban díszitjük fel. igaz eddigre már tényleg lombhullatóvá válik, de minden ismerős bámul, hogy február elején is még alig pár tüske hullott le, milyen szép! (vízkeresztkor még egyáltalán nem hullik)


süti beállítások módosítása